Kabine bugün salgın gündemiyle toplanıyor

Kabine bugün salgın gündemiyle toplanıyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantıya ilk kez katılacak, yüz yüze eğitim konusu da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında daha önce ertelenen kabine toplantısı bugün yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi, koronavirüs salgını ve yeni tedbirler olacak.

Toplantıda son dönemde artan yeni Covid-19 vaka ve can kaybı sayılarının ele alınması bekleniyor. Aşılama sürecinin de değerlendirileceği toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sunum yapması bekleniyor.

Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için özellikle kapalı ve kalabalık mekanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi tedbirlerin masaya yatırılması da toplantının gündemleri arasında.

YENİ EĞİTİM BAKANININ İLK TOPLANTISI

Toplantıya ilk kez katılacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de toplantıda bir sunum yapması bekleniyor. Özer, 6 Eylül'de yüz yüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak tedbirler hakkında bilgi verecek.

Türkiye'de genelinde meydana gelen orman yangınları ile Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin de ele alınacağı toplantıda, Afganistan'daki gelişmeler de masaya yatırılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar