Kabine toplanıyor: Gündem Ukrayna

Kabine toplanıyor: Gündem Ukrayna
İki haftalık aranın ardından yapılacak Kabine toplantısında Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, ekonomideki gelişmeşer ve Türkiye kara sularına ulaşan mayınlar görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabine'nin ana gündeminin Ukrayna-Rusya savaşı olacağı öğrenildi.

İki haftalık aranın ardından yapılacak Kabine toplantısında Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ele alınacak. İki ülke arasında barışın sağlanması için hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de kurmaylarının yürüttüğü çalışmalar değerlendirilecek.

Bu çerçevede Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi'nin yansımaları görüşülecek.

TÜRKİYE’YE ULAŞAN MAYINLAR

Toplantıda Karadeniz'deki mayınların Türkiye kara sularında tehdit oluşturmaması için alınması planlanan önlemler konuşulacak.

Toplantıda, Türkiye vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliye süreci ve bölgeye yönelik insani yardımlarla ilgili değerlendirme de yapılacak.

Kabine toplantısının gündeminde öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi olacak. Fahiş fiyatların önlenmesi ve enflasyon ile mücadele konularında atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Özellikle ramazan ayında temel gıda maddelerine erişimde sorun yaşanmaması için alınacak tedbirler değerlendirilecek.

Toplantıda Irak, Suriye ve Kafkasya başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin yanı sıra yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen operasyonlar da masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Öne Çıkanlar