'Kaçmak için hapsolmak gerek, sen burada özgürsün'

'Kaçmak için hapsolmak gerek, sen burada özgürsün'
Evlatlık verilen Paul'un yeni bir dünyayı keşfetmesinin hikayesini anlatan Nicolas Vanier imzalı 'Hayat Okulu' bu haftanın öne çıkan filmi oluyor.

Temmuz ayının ilk gösterim haftasında 8 film vizyona giriyor. Marvel sinematik evreninin uzun zamandır beklenen filmi Ant-Man Ve Wasp de bugün sinemaseverlerle buluşuyor. Fransız sinemasından Hayat Okulu haftanın izlenecek filmlerinde öne çıkanlar arasında. 

ANT-MAN VE WASP

Baba mı olsam, evreni mi kurtarsam? Çelişkisinden bıkan Ant-Man’in yardımına  Wasp koşuyor, kötü adamlar çok korkuyor. Yönetmen: Peyton Reed. Oyuncular: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas.


ZAMA

Arjantin'in önemli edebi yapıtlarından biri olarak kabul edilen, Antonio di Benedetto'nun 1956 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, İspanya'nın sömürgesi olduğu 18. yüzyılda Paraguay'da geçiyor. Filmin yönetmeni Lıcrecia Martel. Oyuncular: Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Juan Minujin.


DUA ET KARDEŞİZ

Film, Tuğrul ve Ömer adındaki iki kardeşin arazi kavgasını anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Hamza Yaman'ın olduğu filmin oyuncuları,  Eray Kaman, Gökhan Demir, Başak Akbay.


HAYAT OKULU

1930’ların Paris’i... Yeni bir aileye evlatlık verilen Paul’un soğuk sokaklardan, yemyeşil bir dünyaya açılan ve değişen hayatını onun gözlerinden izliyoruz. Nicolas Vanier filmin yönetmen koltuğunda. Oyuncular:François Cluzet, Jean Scandel, Eric Elmosnino.


KAPTAN DANDUN

Sharky isimli kaptanın ve mürettabatının denizler üzerindeki macerasını anlatan animasyon, film Hubert Weiland, Jan Stoltz imzalı.  Oyuncular: Anton Petzold, Axel Prahl, Jule Hermann.


DELİHA 2

Gupse Özay’ın ilk kez kamera arkasına geçtiği Deliha 2 ikinci kez vizyonda. İlk filmde mahallenin en güzel kızı olduğunu düşünerek aşkının peşinden koşan Zeliha, bu kez akıllanıyor ya da gerçeği farkediyor ve kariyerine yoğunlaşıyor.


HAYALET HİKAYELERİ

Jeremy Dyson, Andy Nyman'ın yönetmeni oldukları filmde şüpheci bir profesörün doğaüstü güçlerle imtihanı anlatılıyor. Filmin oyuncuları, Andy Nyman, Martin Freeman, Paul Whitehouse.


KARANTİNA

Cinler yerine daha önce psikolojik korku türünde bir film çeken Can Varol, bu kez paranormal aktiviteleri konu ediniyor. Bir araştırma için gittikleri adada acayip olaylara maruz kalan gençlerin hikayesi Berna Üçkaleler, Anıl Can Yılar ve Umut Demirdelen gibi isimler tarafından canlandırılıyor.

 

Öne Çıkanlar