Polis, protesto açıklaması yapan vekillere izin vermedi: Piroğlu tekerlekli sandalyesinden düşürüldü

Polis, protesto açıklaması yapan vekillere izin vermedi: Piroğlu tekerlekli sandalyesinden düşürüldü
Gözaltıları protesto için Kadıköy HDP İlçe binası önünde toplanan kalabalığa polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı. Polis amiri vekillere 'Hadi yürüyün dağılın da gidelim' dedi..

+GERÇEK - HDP İstanbul il örgütü ve Barış ve Demokrasi Güçleri'nin, gözaltıları protesto için HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapmak istediği protesto eylemine polis müdahale etti. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu müdahale esnasında tekerlekli sandalyesinden düştü. 4 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan yeni Kobane soruşturması kapsamında Ankara merkezli 13 il ve İlçede 91 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesini protesto için Kadıköy HDP İlçe binasının önünde toplanan kalabalıkla polis arasında arbede yaşandı. 

HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen ve Musa Piroğlu ile polisler arasında tartışma yaşandı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, polislere tepki gösterdi: "Güvenlik güçlerinin tutumunu protesto ediyoruz. Siz bordrolu memursunuz. Tahrik esiyorsunuz. Üç ay maaş almazsanız çalışmazsınız" dedi. Polis amirlerinden biri ise "Hadi yürüyün dağılın da gidelim" diye cevap verdi. Polislerin müdahalesi sırasında HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu  tekerlekli sandalyesinden düşürüldü. 

Gazetecilerin alandan uzaklaştırıldığı müdahale de kitle, "Bijî berxwedana HDP" sloganları attı. Çemberin dışında kalan bir grup ise, müdahaleyi alkışlarla protesto etti.Polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alının üç kişi Kadıköy HDP İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay, Dev-Yapı İş Genel sekreteri Nihat Demir ve Beykoz HDP ilçe üyesi  Alican Çakır.

Öne Çıkanlar