Kadıköy'de gözaltına alınanların sevk edildiği Kartal'da 7 günlük gösteri yasağı

Kadıköy'de gözaltına alınanların sevk edildiği Kartal'da 7 günlük gösteri yasağı
Kartal Kaymakamlığı, Anadolu Adliyesi önünde toplanma çağrıları yapıldığını belirterek ilçede 7 gün gösteri ve yürüyüşü yasakladı.

İstanbul’da Kartal Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren ilçe genelinde tüm gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı bildirildi. Kaymakamlık yasağa gerekçe olarak ilçede bulunan Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanmak için yapılan çağrıları gösterdi.

İstanbul Kadıköy'de perşembe günü Birleşik Mücadele Güçlerinin kuruluş deklarasyonu öncesinde gözaltına alınan 61 kişi bu sabah İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Kartal Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada "Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 08.02.2021 Pazartesi günü ilçemizde bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır. İlçemizde yapılmak istenilen toplanmaların; huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca açık ve kapalı tüm alanlarda 08.02.2021 gününden itibaren yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ KARTAL'DA SADECE İKİ ALANDA TOPLANMAYA İZİN VERDİ

İstanbul Valiliği’nin 2 Şubat tarihinde yaptığı 2021 Yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alanları Basın Açıklaması başlıklı duyurusunda kent genelinde gösterilerin düzenlenebileceği alanlar belirlenmiş, onun dışındaki yerler yasaklanmıştı. Valilikten yapılan açıklamaya göre Kartal ilçe sınırları arasındaki iki gösteri alanı şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar