Kadıköy’de nokta bir garip protestoyla oldu!

Karagümrük’te golsüz berabere kalan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi vizesini aldı. Son anlardaki protesto ise şaşkınlıkla karşılandı.

Sezon sonu Fenerbahçe için hem oyun hem skor açısından keyifli geçti. Şampiyonlar Ligi vizesi bu sürecin ödülü oldu…

Artık hedefin noktalanma aşamasında Kadıköy’deki son maçta tribünlerin tamamen dolu ve çoşkulu görüntüsü bu tablonun yansımasıydı…

Maç gününe iyi bir başlangıç hedeflerken günün ilk saatlerinde Trabzonlu bir grup taraftarın Fenerbahçe taraftar grubuna saldırı haberi ve görüntüsü geldi. Otobüs içinde mağdur durumda vahşet yaşayan çocuklara, ailelerine ne anlatılır, düşünmesi bile zor. Ama futbol dünyamıza siyasetin de girmesiyle nefret ve düşmanlık seviyesi farklı noktalara geldi…

Kim ne yapar bilinmez ama acil önlemler alınmaz, aklı selim davranılmazsa bu olaylar büyüdükçe büyüyecektir…

Yönetim bazında bir şey yapılmadığı ortada. Geçen haftaki metro kavgalarından sonra Fenerbahçe ile Trabzonspor’u aynı günde aynı şehirde oynatmak, küçücük çocuğun bile yapmayacağı hatadır!

Profesyonel futbol kariyerinde Volkan Demirel bu maçla ilk kez Fenerbahçe’ye rakip oldu… Gösterilen sevgi net bir şekilde bir gün Fenerbahçe’ye döneceğinin işaretini verdi ama kimbilir ne zaman…

Son maçlarda Fenerbahçe özellikle defans bölgesinde ciddi eksikler yaşadı. En büyük şans bu eksiklikler döneminde İsmail Kartal’ın takıma bir düzen oturtmuş olması oldu. Monte edilen isimler, değişiklikler Beşiktaş maçındaki Novak hatası dışında çok sıkıntı yaratmadılar.

Geceki maçta Fenerbahçe’de biraz da sezon sonu yorgunluğu ve bezginliği hissedildi. Maça asıldılar, daha çok asılmak istediler ama geçen haftalardaki verimlilik sanki hissedilmedi.

En büyük sıkıntının iyi bir golcü yokluğu olduğu neredeyse her maç gözlere sokuluyor. Evet Serdar iyi niyetli ama hedef golcü o veya Berisha değil. Teknik direktör sorunu her gün boyut kazanıyor ama iyi bir santrafor bulunması sanki sıralamada bir adım daha önde!

Fenerbahçe pozisyon yakaladı. Ama sonuca gidemedi. Rossi’nin çok mücadele etmesine karşın gününde olmaması Sarı Lacivertliler adına şanssızlıktı…

Sessiz sakin sona erecek gece, son dönemin yıldızlarından Fenerbahçe taraftarının bir grubunun garip protestosuyla noktalandı. 1 puan Fenerbahçe’ye Şampiyonlar Ligi getireceğinden, Sarı Lacivertliler son anlarda oyunu, kaza golü olmaması için rölantiye aldılar. Bunu düşünmeyen o taraftar kesimi, bu maça kadar son 12 maçta 32 puan alan takımı yuhaladılar… Bu da sezonun Kadıköy’deki son ‘garipliği’ oldu, bayağı da ayıp oldu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi