Kadıköy'de yapılmak istenen eyleme müdahale: Çok sayıda gözaltı

Kadıköy'de yapılmak istenen eyleme müdahale: Çok sayıda gözaltı
Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin Kadıköy Süreyya Operası önünde hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için yapmak istediği eyleme polis izin vermedi.

+GERÇEK - Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde yapmak isteğidi basın açıklamasına polis tarafından müdahale edildi. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltı aracında bulunanları kolluk araç içerisinde darp etmeye devam ederken basının görüntü almasına engel olundu. Görüntü almak istene gazeteciler alandan uzaklaştırıldı.

Kadıköy Kaymakamlığınca eylemin yasaklandığını ifade eden kolluk kuvvetleri, eylemcilere müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutuklu Halil Güneş, 70 yaşında tahliye edilen ve tahliye edildikten 10 gün sonra yaşamını yitiren Mehmet Ali Çelebi, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde bulunduğu hücrede şüpheli şekilde yaşamını yitiren Vedat Erkmen gibi çok sayıda hasta tutuklunun fotoğrafının bulunduğu dövizleri taşıyan eylemciler, eylem yasağının hukuki olmadığını söyleyerek basın metnini okumak istedi. 

Kolluk tarafından çembere alınan kitle, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" sloganı attı. Basının çekim yapmasının engellendiği eylemde, gözaltı aracına götürülen inisiyatif üyelerine aracın içinde de darp edilmesi dikkat çekti. 

Öte yandan bir şahsın basın mensuplarına küfretmesi dikkat çekti. 

Öne Çıkanlar