Kadın üretici pazarlarında üretici kadınlar doğrudan tüketiciye ulaşıyor

Kadın üretici pazarlarında üretici kadınlar doğrudan tüketiciye ulaşıyor
650 kadının üretim yaptığı pazarlarda, el emeği ürünler, aracısız tüketiciye ulaşıyor.

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediye yönetiminin kadın istihdamı ve üretime yönelik oluşturduğu kadın üretici pazarlarında yüzlerce kadın aracısız olarak ürettiklerini satıyor.

Mezitli Belediyesinin; Atatürk, Yenimahalle, Özgecan, Akdeniz, Eski Mezitli-Esenbağlar, Davultepe, Tece, Cemilli ve Akarca’da açtığı 9 kadın üretici pazarında toplamda 650 kadın ürünerini sergiliyor.

El işi ürünler, sebze ve meyvelerin yanında pazarlarda; sıkma, börek, zeytin, peynir ve reçel türleri ile kahvaltı ve yemek imkanlarının da bulunduğu kadın üretici pazarları, sosyal bir işlevi de yerine getiriyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kadın üretici pazarlarına ilişkin, "Mersin’in her köşesine kadın üretici pazarı açmaya çalıştık. Bugün 9 farklı kadın üretici pazarımızda 650 kadınımız ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma şansı buluyor. Kadın Üretici Pazarı açmaya karar verirken iki tarafında talebini dikkate alarak yapıyoruz. İlki; burada çalışmak isteyen kadınların olup olmadığına, ikincisi de burada böyle bir potansiyel olup olmadığına bakıyoruz. Burada tezgah açan kadınlarımız ekonomik olarak daha güçlü olacaktır. Kadınlarımız ekonomik olarak güçlenmedikçe ne siyasi ve toplumsal olarak daha güçlü olabilir ne de artık görmek istemediğimiz kadına şiddet ve cinayetin önüne geçilebilir. Geçtiğimiz 6 yılda bunun çok faydasını gördük. Kadınlarımız artık daha dik ve güçlü duruyorlar. Kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye’de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
 

 

Öne Çıkanlar