Kadını öldürüp ne kadar hapis yatacağını sordu

Kadını öldürüp ne kadar hapis yatacağını sordu
Cezaevinden izinli çıkıp eşini öldüren şahıs, ‘Hakim bey yatarı ne kadar?’ diye sordu.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, 2013’te işlediği bir cinayet nedeniyle cezaevine konulan Mehmet Hanifi Alparslan, 4 Mayıs 2018’te 5 gün izin alıp cezaevinden çıktı. O cezaevindeyken geçim sıkıntısı nedeniyle kayınvalide ve kayınpederinin yanına yerleşen eşi Çiğdem Alparslan’ın yanına giderek tartışan Mehmet Hanifi Alparslan, kadını ekmek bıçağıyla 19 yerinden yaraladı. Çiğdem Alparslan, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kaçan Mehmet Hanifi Alparslan ise yakalanıp, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Bursa 1.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanan Mehmet Hanifi Alparslan, karar duruşmasına cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Cumhuriyet savcısı, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda akli dengesi yerinde bulunan sanığın eşini tasarlayarak öldürdüğünü belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

KARARI DUYUNCA ‘HAKİM BEY YATARIN NE KADAR?’ DİYE SORDU

Hayatını kaybeden kadının anne babasının, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediği duruşmada son sözü sorulan Mehmet Hanifi Alpaslan, "Daha önceki ifadelerimi tekrarlıyorum. Eşimi ben öldürdüm, kabul ediyorum. Eşim ile biz küs değildik. Uzaklaştırma cezamın bitmesine iki gün vardı. Onlar beni eve çağırdı. Ben oraya barışmak için gitmedim" dedi.

Mahkeme, iyi hal uygulamadan sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Karar üzerine "Hakim bey, yatarı ne kadar?" diye soran sanığa üzerine Mahkeme Başkanı Erhan Peker, "İnfaz kalemince yatarın hesaplanır" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar