Kadın dayanışması çocuk istismarını durdurdu

Kadın dayanışması çocuk istismarını durdurdu
Adana'da 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 23 yaşındaki biriyle evlendirilmek üzereyken kadınların dayanışması sayesinde son anda kurtarıldı.

Adana Merkez Seyhan ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde 14 yaşında bir kız çocuğunun 24 yaşında biriyle evlendirileceğini öğrenen Adana Kadın Platformu ve Mor Dayanışma'dan kadınlar '#DüğünDeğilİstismar' hashtagı ile sosyal medya da eylem yaptı.

Eylemin ardından Mor Dayanışma Derneği Adana temsilcisi, Sadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği ( UCİM) e durumu bildirdi.

Adana'daki UCİM üyeleri de toplu olarak Alo 183, Sosyal Destek Hattı’nı arayıp ihbarda bulundu.

ÇOCUK GELİNİ KADIN DAYANIŞMASI KURTARDI

İhbar telefonlarının artması üzerine, polis düğüne müdahale ederek gelinlik giydirilen çocuğu son anda kurtardı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri çocuğu koruma altına alırken, baba ve damat ise gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Sadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği İl Sorumlusu Avni Yiğit Göksu, Mor Dayanışma Platformu tarafından kendilerine ihbar geldiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Adana'daki üyelerimizle 'çocuk gelin ihbar hattı' olan 183'ü arayarak, ihbarda bulunduk. Düğünün durdurulmasına yönelik kolluk kuvvetlerinin müdahalesi oldu. Bu müdahale sonucunda bu kızımızı devletimiz tarafından koruma altına aldı. Gözaltına alınan babası ve damadın gece geç saatlerde serbest bırakıldığını öğrendik. Ucu ucuna yetiştik. 1 saatte bir kızımızın hayatını kurtarmak için canla başla mücadele ettik. Umudumuz kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi. UCİM olarak bu tarz olayları önlenmesi için her zaman çocuklarımızın arkasındayız. Bu çocuğu tamamen devlet kontrolü altına alınması ve baba ile damadın en ağır cezalandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar