'Kadınlar genelgelere rağmen korunmuyor'

'Kadınlar genelgelere rağmen korunmuyor'
Kadın Meclisleri, ertelenen Ayşe Karaman'ın duruşması sonrası adliye önünde açıklama yaptı.

Anestezi uzmanı Özgür Tarhan’ın, Ayşe Karaman’a damar yolundan ilaç vererek katletmekten dolayı yargılandığı davanın 2’nci duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sona erdi. Duruşmanın ardından Kadın Meclisleri, adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Ayşe Karaman'ın anne, babası Feride ile Adem Karaman ile dosya avukatı Tevfik Tolga Beyefendi’nin de katıldığı açıklamada ilk olarak Kadın Meclisi üyesi Mizgin Sümbül söz aldı.

'AYŞE'LER ŞULE’LER ÖLMESİN DİYE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Mahkeme heyetinin duruşma katılımcılarına kota uygulamasına tepki gösteren Sümbül, Türkiye'de her gün bir kadının katledildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı genelge yayınlıyor. Bu genelgeler önemlidir ama uygulandıkça. Geçtiğimiz hafta bir kadın koruma kararına rağmen katledildi. Demek ki, bu kadınlar genelgelere rağmen korunmuyor. Biz kadınlar,  kamu kurumları görevini yerine getirene kadar her gün bu adliye önlerinde olacağız. Ayşe'ler, Şule’ler ölmesin diye mücadelemiz devam edecek. Duruşmaları küçük salonlara alarak kadınlardan ve kamuoyundan davalar kaçırılmak isteniliyor. Bizler diyoruz ki; bu davaların kadınlardan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz." 

'TANIK BEYANLARI SANIK SAVUNMALARINI ÇÜRÜTTÜ'

Av. Tevfik Tolga Beyefendi ise, görülen duruşmaya ilişkin bilgi verdi. Bugün dinlenilen tanıktan sonra sanık Özgür Tarhan için yapılan savunmaların çürütüldüğünü söyleyen Beyfendi, "Ayşe, hayalleri olan biriydi. İlaca bağımlı hale getirilerek ölüme sürüklendi. Anestezi bilgilerini kullanarak Ayşe’yi öldüren sanığın en ağır ceza alması için mücadele edeceğiz. Bunun içinde kamuoyundan destek bekliyoruz. Bu olayın üstünü kapatmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

'KAMUOYU DUYARLILIĞINI BEKLİYORUZ'

Adaletin tecelli edeceği inancında olduğunu dile getiren anne Feride Karaman, sanık Özgür Tarhan'ın en ağır ceza almasını istediklerini belirtirken, baba Adem Karaman da kamuoyunun duyarlılığını beklediklerini kaydetti. (MA)

Öne Çıkanlar