Kadınlardan Taliban protestosu

Kadınlardan Taliban protestosu
Kadın Meclisleri, Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı protesto etti.

Kadın Meclisleri, Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı Beşiktaş'ta bulunan Afganistan Konsolosluğu önünde protesto etti. "Taliban destekçileri yeryüzünden silinecek, kadınlar laiklikle yaşayacak" pankartı ve "Afganistanlı kadınlar asla yalnız yürümeyecek" dövizler açan kadınlar sık sık, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Kadınlar eşit yaşayacak" sloganları attı.

EMPERYALİSTLER KURDU
 
Kadın Meclisleri adına konuşan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Taliban’ın ve IŞİD’in bir anda ortaya emperyalist güçler tarafından kurulduklarını ifade etti. 
 
Emperyalistlerin "Kadınları kurtaracağız" benzeri bahaneler ile Afganistan’a girdiğine dikkati çeken Ataselim, asıl amaçlarının ise işgal olduğunu belirtti. Afganistanlı kadınların Taliban zihniyetine karşı uzun yıllardır direniş içinde olduğuna işaret eden Ataselim, "Orada yaşayan ve görülmediğini düşünen kadınlara asla yalnız olmadıklarını söylemek istiyoruz" dedi. Afganistanlı kadıların "200 yıl geriye gideceğiz" sözünü hatırlatan Ataselim, "Kadınlar sokak ortasında burka giymedikleri için katlediliyor. Buna karşı tüm kadınların birleşmesi ve Taliban’ı ortadan kaldırması gerek" ifadelerini kullandı. 
 
‘TALİBAN VE İKTİDARI BİLİYORUZ’
 
Taliban’ın "Kadınlara haklarını vereceğiz" şeklindeki açıklamalarının dünya devletlerinin rızasını kazanmaya yönelik bir kandırmaca olduğunu dile getiren Ataselim, bu zihniyeti AKP'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinden tanıdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Taliban’ın inancına yakınız" sözünü hatırlatan Ataselim, iktidarın ve Taliban gibi örgütlerin neler düşündüklerini bildiklerini aktardı. Konuşmanın ardından açıklama, "Kadınlar laiklikle yaşayacak" yazılı çelengin konsolosluk önüne bırakılmasıyla son buldu.

 

Öne Çıkanlar