Kadınları hedef alan akademisyene soruşturma yok

Kadınları hedef alan akademisyene soruşturma yok
Kadın hakları alanında çalışma yürütenlerle ilgili "Hepsi radikal, vamp tipler" gibi ifadeler kullanan Doç. Dr. Emir Kaya hakkında soruşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emir Kaya'nın, "Kadına Şiddetin Önlenmesi - Mevzuatın Geliştirilmesi" toplantısına katılan kadınları hedef alan sözleriyle ilgili savcılık 'görevsizlik', üniversite yönetimi si 'soruşturmaya yer olmadığı' kararı verdi.

Doç. Dr. Emir Kaya'nın, Ekim 2020’deki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın "Kadına Şiddetin Önlenmesi - Mevzuatın Geliştirilmesi" başlıklı toplantısına katılan kadınlara yönelik sosyal medya hesabından paylaşımları üzerine yapılan suç duyurusuyla ilgili 'görevsizlik' kararı veren Ankara Başsavcılığı, YÖK'ten soruşturma izni istedi. YÖK ise konuyu ASBÜ'ye sordu. ASBÜ Hukuk Fakültesi ise Kaya hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi.

'DİBİNE KADAR FEMİNİZM VAHŞİLİĞİ'

Emir Kaya, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yapmıştı: "30 katılımcı içinde tek erkek bendim. 29 kadın... Çoğunluğu radikal, vamp tipler. Kezban Hatemi, Gülriz Uygur, Dilşat Özer, Aslı Koçak, Sema Kendirci, Sibel Suiçmez... Bir tane makul Türk-İslam kadını yok. Bir tane erkek sözcüsü yok. Dibine kadar feminizm vahşiliği... Sırf bu manzaradan gelecek yılların da nasıl rezil olacağını tahmin edebilirsiniz. Mevzuatı etkileyen grupta makul insanlar var idiyse bile sessizdiler. Bir-iki Müslüman dernek temsilcisi de bunlara uyumlu konuştular. Kalplerini bilmem ama şirretliklerinden çekindiler."

Avukat Cenk Yiğiter, Kaya’nın yargılanmayacağını kaydederek, "Demek ki Emir Kaya’nın bu kadar kolay kadınlara hakaret edebilmesinin de bir dayanağı varmış. Kendisinin böyle bir cezasızlıkla korunduğunu, soruşturmasına dahi izin verilmeyeceğini öngörmüştür" dedi.

Öne Çıkanlar