Kadir Şeker davasında tahliye yok

Kadir Şeker davasında tahliye yok
Konya'da şiddet gören kadını kurtarmaya çalışırken Özgür D.’nin ölümüne neden olan Kadir Şeker'in ikinci duruşması görüldü.

Konya'da Özgür D.’nin şiddet uyguladığı Ayşe D.’yi kurtarmaya çalışırken Özgür D.’nin ölümüne neden olan Kadir Şeker'in yargılandığı davanın 2’nci duruşması Konya 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şeker'e "kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar ayrıca yanında bulundurduğu kesici alete ilişkin "yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanıyor.

Duruşmaya Ş. ve D. aileleri ile avukatları katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) davaya müdahillik talebinde bulundu. Olayın yaşandığı parkın yanındaki binada oturan Meryem Ö. tanık olarak dinlendi. Mutfakta olduğu sırada dışarıdan gelen sesler üzerine pencereden parka baktığını söyleyen Meryem Ö, "Kadir olayı görünce geldi ve küfür etmedi. Ölen adam alkollü hırçın ve öfkeli gibiydi" dedi. 

İfadelerin ardından savcı Şeker'in tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.  Mahkeme heyeti, "tutukluluk halinin devamına karar "vererek bir sonraki duruşmayı 16 Eylül'e bıraktı.

'KADINI YAŞATMAK İÇİN ORAYA KOŞTU'

Duruşma öncesi adliye önünde Kadın Meclisleri üyesi kadınlar açıklama yaptı. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de destek verdi.

   

Açıklamada konuşan Konya Kadın Meclisi üyesi  Ezgi Çetinkaya, şöyle dedi:

"Her gün başka bir adliyede öldürülen kadınların faillerine indirimler verilmesin diye ayaktayız. ‘Kadınlar için adalet istiyoruz’ diyerek mahkeme salonlarındayız. Bugün ise burada kadına şiddete ses çıkaran Kadir için adalet istiyoruz. Kadir birini öldürmek için değil, bir kadını yaşatmak için oraya koştu. Kadir  asla yalnız yürümeyecek, Kadir için adalet istiyoruz."  

KADİR CEZA ALIRSA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KİMSE KARIŞMAYACAK'

Ardından konuşan Gamze Taşcıer de şöyle dedi:

"Kadınlar her gün sokakta, evinde, evinin önünde öldürülüyor. Bizler, Emine Bulut’un öldürüldüğü görüntülerini izlediğimizde, toplumun ne kadar duyarsız, ne kadar şiddete müdahale etmediğinden şikâyetçi olmuştuk. Eğer o gün Emine Bulut’a müdahale edilseydi belki bugün hayatta olacaktı. İşte Kadir bu duyarsızlığını kaybetmediği için, tek bir kadın daha erkekler tarafından öldürülmesin diye vicdanıyla olaya müdahale etti. Ama bugün maalesef Kadir’in yargılanmasını konuşuyoruz. Dava bugün bir emsal teşkil edecek. Kadir bugün ceza alırsa bundan sonra hiçbir kadına yönelik şiddette kimse karışmayacak."

Öne Çıkanlar