Kadir Şeker'in hapis cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü

Kadir Şeker'in hapis cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü
Şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken çıkan arbedede, fail erkeğin ölümüne sebep olmakla suçlanan Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü.

Konya’da şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken çıkan arbedede elindeki bıçakla olayın failinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle iki yıldır tutuklu bulunan Kadir Şeker, bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kadir Şeker ve yakınları ile maktul Özgür Duran'ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.

İddia makamı bozma ilamına uyulmasını istedi.

Mahkeme, Şeker'in tutukluluğunun devam etmesine karar verdi. Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü.

NE OLMUŞTU?
Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile Duran arasında boğuşma yaşanmış, aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar