Kadir Şeker'in tahliyesine bir itiraz daha yapıldı

Kadir Şeker'in tahliyesine bir itiraz daha yapıldı
Ölen kişinin avukatı Duygu Delibaş'ın itirazının ardından müşteki avukatlarından Metehan Uluman mahkemeye sunduğu dilekçeyle Şeker'in yeniden tutuklanmasını talep etti.

Konya’da şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken çıkan arbedede elindeki bıçakla olayın faili Özgür Duran'ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 10 yıl 10 ay ceza alan, sonrasında avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edilen Kadir Şeker'in tahliyesine bir itiraz daha yapıldı.

Şeker'in tahliye edilmesine Duran ailesinin avukatlarından Duygu Delibaş itirazı üzerine müşteki avukatlarından Metehan Uluman da tahliye kararına itirazda bulundu. Uluman, tahliye kararına yaptığı itirazda 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçeyle Şeker'in yeniden tutuklanmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı. Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile Duran arasında boğuşma yaşanmış, aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede vefat etmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, ceza "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

5 Temmuz'da yeniden yargılanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatlarının Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesine yaptıkları itiraz üzerine tahliye kararı verilen Şeker, Akşehir Ceza İnfaz Kurumundan çıkmıştı.

Öne Çıkanlar