Kadro sınavında cevabını kimsenin bilmediği soru

Kadro sınavında cevabını kimsenin bilmediği soru
Temizlikçilere kadro sınavında 'Lambayı kaç günde bir temizlersin' sorusu soruldu, 'Kirliyse hemen, değilse 20 günde bir' yanıtı kabul edilmedi, cevap da açıklanmadı

HABER MERKEZİ - Sivas, Kredi Yurtlar Kurumu'nda görevli taşeronlar için yapılan kadro sınavına giren temizlik görevlisine, 'Bir lambayı kaç günde bir temizlersin' sorusu yöneltildi. Temizlik görevlisi, "Kirliyse hemen, yoksa 20 günde bir temizlerim" yanıtını verdi ama cevabı kabul edilmedi. Ancak sorunun cevabı da açıklanmadı.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız konuyu TBMM'ye taşıdı ve "Lambadaki kasıt AKP'nin ampulüyse vallahi emin olun, zemzem suyu getirsek bile temizlenmez" dedi. Akyıdız, Sözcü'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Adeta milletin aklıyla alay eder gibi bir soru. Sınava giren personel bu soruya ‘Kirliyse hemen, yoksa 20 günde bir' yanıtını veriyor. Mülakatı yapanlar ise 'Bilemedin çık dışarı' diyor. Bu sorunun yanıtı ne olabilir? Şimdi, olmaz ama hani olur da yine sayın bakanlardan biri merak ederse 'Ya, böyle bir şey var mı, doğru mudur' diye, ben sayın bakanlara bu konuyla ilgili detaylı bilgi vermeye hazırım."

Öne Çıkanlar