Kafe-bar çalışanları ve esnaflar: Oyalama değil işimizi istiyoruz

Kafe-bar çalışanları ve esnaflar: Oyalama değil işimizi istiyoruz
'Siyasi partiler kongre yapabiliyorsa, kafeye, bara ve lokantaya da gidilebilir.'

Coronavirus salgını nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kalan kafe-bar çalışanları ve esnaflar, Kadıköy Bahariye Caddesi'nde eylem yaptı.

‘Oyalama değil işimizi istiyoruz’ diyen kafe-bar çalışanları ve esnaflar bugün yapılacak Kabine Toplantısı için de hükümete çağrı yaptılar.

Yapılan açıklamada, "HES koduyla toplu taşıma araçlarına biniliyor, kapalı yerlere giriliyorsa, siyasi partiler kongre yapabiliyorsa, kafeye, bara ve lokontaya da gidilebilir. İş yerimizi HES kodu uygulamasıyla açın. Deniliyor ki açılsa bile kapasite yüzde 30’a düşecek. Bu personel kapasitesinin de yüzde 30’a düşmesi demek. Sektörümüz için Kısa Çalışma Ödeneği'ni ve Ücretsiz İzin Nakdi Desteği'ni yıl sonuna kadar uzatın. İşten çıkarma yasağı da sektörümüz açısından yıl sonuna kadar uzatılmalı. Aksi takdirde kitlesel bir işsizlik söz konusu olabilir. Sektörümüzdeki esnafların vergi ve SGK ödemeleri de yıl sonuna kadar uzatılamalıdır" denildi.

Basın açıklamasına, Kafe-Bar-Restoran Çalışanları Dayanışma Platformu, Turizm İşçileri Dayanışması, Otel ve Turizm İşçileri Sendikası katılım gösterdi. 

Öne Çıkanlar