Kafe, lokanta ve restoranlara metreli denetim

Kafe, lokanta ve restoranlara metreli denetim
1.5 metre kuralına uymayan iş yeri sahipleri uyarıldı, sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana oturanlar da kaldırıldı.

İstanbul Avcılar’da Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında oluşturulan mobil ekip, lokanta ve restoranlarda metre ile ölçüm yaparak kurallara ne derece uyulduğunu denetledi. Belirlenen 1.5 metre kuralına uymayan iş yeri sahipleri uyarıldı, sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana oturanlar da kaldırıldı.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan'ın talimatıyla oluşturulan aralarında polis, zabıta ile Tarım ve Orman Bakanlığı görevlisinin de bulunduğu mobil ekipler denetim yaptı. Merkezi yerlerdeki restoran, kafe ve lokantalara giden ekipler, buradaki masaların arasında en az 1.5 metre bulunması ve masalarda birer koltuğun boş bırakılıp- bırakılmadığını denetledi. Kurala uymayan iş yerlerine salgın tedbirleriyle ilgili genelge hatırlatılırken, gelecek denetimde de uyulmaması halinde cezai işlem yapılacağı bildirildi.  Birçok iş yerinde 4 kişilik masaların tamamen dolduğu, bazılarında 5 kişi bulunduğu belirlenirken, masalar arasındaki uzaklık tek tek ölçüldü ve iş yerlerine masaların nasıl yerleştirmesi gerektiği anlatıldı.
FİZİKİ MESAFESİZ OTURANLARA UYARI

Araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde de maskesiz yürüyen, sigara içen ve yan yana oturanlar da uyarıldı. Görevliler, fiziki mesafe kuralına uyulması uyarısında bulundu. (DHA)

 

Öne Çıkanlar