Kaftancıoğlu, Altun'un kendisi hakkında açtığı dava için hakim karşısına çıktı

Kaftancıoğlu, Altun'un kendisi hakkında açtığı dava için hakim karşısına çıktı
Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin talimat vermekle suçlanan ve 10 buçuk yıla kadar hapsi istenen Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesi hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme", "suçu ve suçluyu övme" ve "suç işlemeye tahrik" gerekçeleriyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu mahkemeye vermişti.

Ancak Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Karara Altun'un avukatlarının yaptığı itirazın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaftancıoğlu hakkında 10 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenlendi.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Altun'un avukatı Sezgin Tunç katılırken ilk celseye gelmediği için hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Kaftancıoğlu ve avukatı salonda hazır bulundu.

'PAYLAŞIM YAPMADIM, ELEŞTİRİ YAZISI YAZDIM'

Savunmasını yapan Canan Kaftancıoğlu, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a, müşteki Fahrettin Altun'un özel mülkünün fotoğraflarının çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda herhangi bir talimatı olmadığını söyledi.

İlçe başkanının kendisine fotoğraf göndermediğini, böyle bir fotoğrafı da Twitter hesabından paylaşmadığını aktaran Kaftancıoğlu, belirtilen paylaşımın Sabah gazetesinde yayımlanan yazının altına yapılmış eleştiri yazısı olduğunu, bu nedenle suçlamayı kabul etmediğini dile getirdi.

Altun'un avukatı Cafer Tanrıkulu, sanık Kaftancıoğlu özel bir talimat vermediğini söylese de başka bir mahkemede aynı konuda yargılanan ilçe başkanı Suat Özçağdaş'ın talimat aldığını söylediğini, bu nedenle sanık savunmalarına katılmadıklarını belirtti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın, tanık olarak dinlenilmesi için davetiye gönderilmesine karar verdi.

Dava dosyasının rapor hazırlanması için bilirkişiye verilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar