Kaftancıoğlu'ndan çağrı: Adalet Nöbetlerini destekleyin

Kaftancıoğlu'ndan çağrı: Adalet Nöbetlerini destekleyin
Kaftancıoğlu, Gezi Davası kararından tutuklanan isimlerin görevlerini iyi yaptığı, kente ve çevreye sahip çıktıkları için cezalandırıldığı söyledi.

Yağmur Kaya 


+GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gezi Davası kararı sonrası TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde başlatılan "Karanlık gider Gezi kalır" diyerek başlatılan Adalet Nöbetini ziyaret etti.  

Adalet Nöbeti'nin 15'inci gününde, "Adalet bir gün herkese gerekecek" yazılı pankart yer alırken, "Gezi bizim onurumuzdur" sloganları atıldı. Nöbete CHP İstanbul il yönetiminin yanı sıra çok sayıda kişide destek verdi. 

Nöbette açıklamada bulunan Canan Kaftancıoğlu, Gezi Davası kararından tutuklanan isimlerin görevlerini iyi yaptığı, kente ve çevreye sahip çıktıkları için cezalandırıldığı söyledi. 

Kaftancıoğlu, "Arkadaşlarımız olduğu için hukuklarını korumuyoruz. 'Arkadaşlarımız' diyorum ama hiçbirini tanımıyor da olabilirdik. Bizler, bu kentte yaşayan; kentin hakkını, halkını koruyan ve kollayan kişiler olarak haklı mücadele verirken haksız hukuksuz bir şekilde tutuklanan herkesin hukuk mücadelesinin yanında olacağız" diye konuştu. 

'ADALET NÖBETLERİ'NDE BULUŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ'

Yargının siyasi kararlar aldığı ve yargının bir araç olarak kullanıldığını dile getiren Kaftancıoğlu, "Adliyelerde bu nedenle adaletin dağıtılmayarak cezalandırılmaların yapıldığını düşününce 'Adalet Nöbetleri'nde buluşmak zorunda kalıyoruz. Adalet Nöbeti'nde haksız yere tutsak edilen arkadaşlarımızın hukuksuzluğu giderilinceye kadar dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Kaftancıoğlu, hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilinceye kadar mücadele etmeye devam edileceğini belirtti. Kaftancıoğlu, "Hakkın ve hukukun yanında olan, Gezi Davası'nda verilen cezaları bir şekilde vicdanında ölçüp tarttığında vicdansızlık olduğunu hisseden, (hukuksuzluğu zaten aşikâr) kadınlara, gençlere, kurumlara bir çağrıda bulunmak istiyorum: Vicdanınızla birlikte adliyelerde dağıtılmayan adaleti sağlamak için başlatılan adalet nöbetlerini destekleyin. Bizden sonra hiç kimse adaletsizliği yaşamasın" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar