Gergerlioğlu; kağıt işçilerine ait depolarının yıkılmasını Soylu'ya sordu

Gergerlioğlu; kağıt işçilerine ait depolarının yıkılmasını Soylu'ya sordu
Ümrani’ye Dudullu ve Kadosan mevkiinde bulunan hurdacılara müdahale edildiği, emekçilerin mallarına el konularak, ateşe verildiği iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir yurttaşın kendisine ulaşarak, kağıt toplayıcıları hakkında aktardığı bilgileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

İçişleri Bakanlığı’na gönderilen soru önergesinin gerekçe kısmında İstanbul’un Ümraniye ilçesine bağlı Dudullu ve Kadosan mevkiinde yüzlerce polis ve Ümraniye Belediyesi personeli ile emekçilerin çöpten topladığı mallara el konularak, ateşe verildiği belirtildi. Emekçilerin mallarına zorla el konulduğunu aktaran yurttaş, "Emekçilere biber gazı ile müdahale ediliyor. Tahmini bin polis var giriş çıkış kapatılmış. Bazı emekçiler gözaltında, hurdacıların depoları yıkılıyor, malları talan ediliyor. Yüzbinlerce insanın ekmek kapısı yerle bir ediliyor. Daha önce kaç kez Vali ve belediye ile görüşüldü kaç kere basın açıklaması yapıldı ama Vali hiçbir çözüm yolunu kabul etmiyor. Bütün çözüm yolları denendi ama kabul etmiyorlar, malları talan edip kendilerine alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Gergerlioğlu, kendisine yapılan başvuru üzerine İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti:

* Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

* Bazı emekçilerin gözaltına alındığı iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa kaç emekçi gözaltına alınmıştır? Eğer bu iddialar doğruysa emekçilerin gözaltına alınma nedeni nedir?

* Polisin biber gazı ile müdahalede bulunduğu iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa biber gazı kullanılmasının nedeni nedir?

* Yüzbinlerce insanın işsiz kaldığı iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa işsiz kalan emekçi yurttaşlar için yapılacak çalışmalar var mıdır?

* Hurdacıların depolarının yıkıldığı iddiası doğruysa bunun nedeni nedir?

* İstanbul Valisi’nin hiçbir çözüm yolunu kabul etmediği iddiası doğru mudur?

* Bakanlığınızın ve hükümetinizin bu konu hakkında yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Öne Çıkanlar