‘Kalabalık görünmesi için memurlar Özhaseki’nin toplantılarına gönderiliyor’

‘Kalabalık görünmesi için memurlar Özhaseki’nin toplantılarına gönderiliyor’
AKP’nin Ankara adayı Özhaseki’nin seçim toplantılarının kalabalık görünmesi için belediye personelinin kullanıldığı ve belediye imkanlarının seferber edildiği ortaya çıktı.

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın seçim çalışmalarında belediye olanaklarını ve personelinin sonuna kadar kullanıldığı ve bunun ‘belgelerle’ kayıt altına alındığı ileri sürüldü.

AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin atamasını sağladığı Belediye Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu’nun memurların mesai saatinde Özhaseki'nin gittiği yerlerde bulunması ve kalabalık oluşturması için her şeyi yaptığı iddia edildi. İddia, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk tarafından gündeme getirildi.

İLGİLİ HABER: 'MİLYONLARCA LİRALIK İŞLER SEÇİM ÖNCESİ DAĞITILIYOR'

‘BELEDİYE PERSONELİ MESAİ SAATİNDE AKP TOPLANTISINA GÖNDERİLİP İZİNLİ SAYILIYOR’

Öztürk, "Mansur Yavaş’ın İsyanı" başlıklı bugünkü köşe yazısında, Özhaseki’nin seçim irtibat bürosu açılışlarını, belediyenin otobüs dairesi başkanının yaptığını, belediye personelinin mesai saatlerinde söz konusu toplantılara gönderilerek "izinli" sayıldığını ve personelin belediyenin makam otomobilleriyle taşındığını kaydetti. Sözcü yazarı, kimsenin bunu inkar edemeyeceğini çünkü belgelerle kayıt altına alındığını belirtti.

"Etimesgut Alsancak Mahallesi’nde Özhaseki'nin seçim irtibat bürosu açılışı yapılıyor. Organizasyonu belediye otobüs dairesi başkanı yapıyor. Açılışta, AKP Milletvekili Hacı Turan tabii ki konuşma yapar. Ama, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu'ya ne oluyor? Bakıyorsunuz elinde mikrofon, seçim bürosunun açılışında siyasetçi gibi konuşuyor. Yakışır mı genel müdüre? Seçim bürosunun açılışında bulunanların neredeyse tamamına yakını belediye personeli. Belediyenin kiraladığı 17 makam otomobiliyle müdürler taşındı. Diğer memurlar da belediyeye ait otobüslerle seçim irtibat bürosunun açılışı için götürülüyor. Kimse "Yok böyle bir şey" demesin. Bunların tamamının kayıtları var" diye yazan Öztürk, belediye personelinin Özhaseki'nin ve diğer AKP adaylarının toplantılarına gitmelerinin "neredeyse zorunlu hale getirildiğini" ifade ederek şunları yazdı:

‘SAYIMIZ NE KADAR KALABALIK OLURSA O KADAR İYİ’

"Yerel yönetimlerle ilgili proje üstüne proje açıklayanlar, belediye çalışanları tam anlamıyla kıskaca almış. Belediye personeline gönderilen bir mesajı okuyalım:

"Arkadaşlar, saat 12.00'de, Türkiye Kamu Sen, Türk Yerel Hizmet Sendikası olarak itfaiyede buluşacağız. Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Bey'in Nallıhan'daki programına katılım sağlayacağız.  Bize, özel otobüs gelecek. Ankara Büyükşehir Belediye Personeli idari izinli sayılacak. Kurumlarınızda çalışan üyemiz personeli de davet edebilirsiniz. Sayımız ne kadar kalabalık olursa o kadar iyi. Gelecek arkadaşlarımız saat 09.00'a kadar mutlaka bana dönüş yapsınlar, genel müdürlükten izin alınacak."

Devlet hizmetinde olması gerekenler, parti toplantılarına götürülüyor ve üstelik izinli sayılıyorlar. Götürülenlerin çoğunun gönüllü olarak gitmediğini de biliniz."

İLGİLİ HABER: ANKARA'NIN MİLYONLARCA LİRASI BİR KAPIYA HARCANMIŞ!

‘MANSUR BEY’E BELGE AKIYOR’

Öztürk, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a, belediyeyle ilgili her türlü bilgi ve belge aktığını ve belediyede yaşanan söz konusu duruma isyan ettiğini belirtti.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar