Kalp hizasından vurulan genç için 'kazaen öldürüldü' açıklaması

Kalp hizasından vurulan genç için 'kazaen öldürüldü' açıklaması
Adana Valiliği, kalp hizasında sırtından vurulan Suriyeli Ali El Hemdan adlı gencin 'kazaen' öldürüldüğünü savundu.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi'nde dün polisin uygulama yaptığı sırada ara sokağa doğru koşan Suriyeli Ali El Hemdan öldürüldü. Hemdan’ın "Dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla kalp hizasında sırtından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) otopsi işlemleri ardından ailesi tarafından cenazesi alan Hemdan dün gece toprağa verildi.

VALİDEN AİLEYE ZİYARET

Yaşanan olayın ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Hemdan ailesini ziyaret etti. Valinin bu görüşmede aileye olayın kazaen yaşandığını ve sorumlular hakkında işlem başlatılacağını söylediği öğrenildi. 

POLİS AÇIĞA ALINDI

Konuya ilişkin valilik tarafından yapılan açıklamada, "Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin uygulama yaptığı esnada, uygulama noktasında dur ikazına uymayarak kaçan Suriye uyruklu A. H. isimli şahıs, uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralanmıştır. Yaralı olarak hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Hemdan'ın polis kurşunuyla vurulması sosyal medya kullanıcıları tarafından "#AliyiÖldürenlerNerede" hashtagıyla tepki gösterildi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Remzi Tosun "Sayın yetkililer, ceza yazmasınlar diye kaçan 17 yaşındaki gencin kalbine gelen kurşun hangi polisin silahından çıktı? İşlem yapıldı mı? @adalet_bakanlik @EmniyetGM @TCAdanaValiligin@mahmuttdemirtas#AliyiOElduerenlerNerede" paylaşımı yaptı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise "Makul şüphe" ile insan vurmak ne kolay olmuş..!?Açıklama yapacak birileri var mı? @TC_icisleri #AliyiÖldürenlerNerde", "Sokağa çıkma yasağı sırasında da çalıştırılan Suriyeli sığınmacı genç, Ali El Hamdani ceza kesilmesin diye kaçmış ve kalbinden vurulmuş!Böyle kaç genç vuruldu, vuruluyor!

Polis vazife ve selahiyetini orantısız artırırsan olacağı budur..! @TC_icisleri" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar