Kamışlı'da patlatılan aracın satıldığı firma yetkilisi: Aracı 10 yıl önce sattık

Kamışlı'da patlatılan aracın satıldığı firma yetkilisi: Aracı 10 yıl önce sattık
Kamışlı kent merkezinde patlatılan bir aracın Konya'da faaliyet gösteren bir galeriden satıldığı iddia edilmişti.

Mücahit AVRAS


ARTI GERÇEK - Kuzey Suriye'de yer alan Kamışlı (Qamişlo) kentinde bugün bombalı araç saldırısı yapılmasının ardından, saldırıda kullanılan aracın, Konya'da bir Oto Galeri'den satıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Bugün yerel saatle 13:00 sularında Kuzey Suriye'de yer alan Kamışlı kent merkezindeki postane binası yakınlarında bulunan güvenlik kavşağında bomba yüklü bir minibüs infilak etti. Olayda o esnada yoldan geçen bir kişi yaralandı. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen herhangi bir örgüt olmazken, patlayan aracın kalıntılarından yola çıkılarak, Konya'da faaliyet gösteren bir galeriden satıldığı iddia edilmişti. 

Konuyla ilgili olarak Artı Gerçek’in ulaştığı firma yetkilileri de iddiaları doğruladı. Firma yetkilisi; "Patlamada kullanılan araç bizim firmadan satılmış ancak olayın bizimle alakası yok. Emin değiliz ama aracı 10 yıl önce sattığımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 

"POLİS FİRMADA İNCELEME YAPIYOR"

Israrlı sorularımıza karşılık daha fazla ayrıntı vermeyen yetkili, "Şu anda polisler firmada gerekli incelemeyi yapmaktalar. O yüzden daha fazlasını söyleyemem. Gerçekler zaten ortaya çıkacaktır. Konunun bizimle ne alakası olabilir?" şeklinde konuştu.

Konya'da satılmış bir aracın Suriye'nin Kamışlı kentinde patlamada kullanılması çeşitli soru işaretlerine neden oldu.

Öne Çıkanlar