Kamu bankaları çalışanlarına 'Kur korumalı TL mevduat hesabını artırın' baskısı

Kamu bankaları çalışanlarına 'Kur korumalı TL mevduat hesabını artırın' baskısı
Eski bankacı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, 'Kamu bankaları çalışanlarına kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını artırın baskısı gün geçtikçe artıyor. Günlük hedef veriliyor' dedi.

ARTI GERÇEK - Geçmiş dönemlerde kamu bankaları Halkbank'ta ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter'dan paylaştığı mesajında, kamu bankalarındaki baskıyı gündeme getirdi.

Babuşcu, "Kamu bankaları çalışanlarına "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" hesabını artırın baskısı gün geçtikçe artıyor. Mail ve telefonla çalışanlara her gün defalarca hatırlatma yapılıp, günlük hedef veriliyor" diyerek, bu uygulamanın artarak devam ettiğini belirtti.

Babuşcu, ayrıca, "Kamu bankalarında kredi kullanan müşteriler için kullandıkları kredileri vadesiz mevduat hesabında bir hafta tutma zorunluluğu uygulaması başladı. Kamu bankaları çalışanları, döviz mevduatı olan tüm müşterileri arayıp KKMH’na geçmesini tavsiye ediyorlar. Hatta ısrar ediyorlar" bilgisini de paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar