OHAL Komisyonu'nun süresinin uzatılmasına kınama

OHAL Komisyonu'nun süresinin uzatılmasına kınama
TMMOB OHAL Komisyonu’nun görev süresinin uzatılmasını kınayarak 'Haksızlıkların daha da büyümemesi için OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir' talebinde bulundu.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), OHAL Komisyonu’nun görev süresinin uzatılmasına ilişkin kınama mesajı yayınladı. TMMOB’dan yapılan açıklamada, "İhraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilmeli, hukukun işleyişinin önü açılmalıdır" talebi dile getirildi.

OHAL Komisyonu’nun görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı hakkında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz imzasıyla yapılan açıklamada,"OHAL Komisyonu’nun çalışma süresinin, 26 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 yıl daha uzatılmasını kınıyoruz.Görev yaptığı 3 yıl içerisinde, 126 bin 300 başvurunun henüz 98 bin 300’ünü karar bağlayan OHAL Komisyonu’nun amacı, hukuki sürecin önünü tıkamak ve etkili başvuru yollarını geciktirmektir" ifadeleri yer aldı.

‘OHAL KOMİSYONU İHRAÇ EDİLENLERİN ÖNÜNÜ BİLİNÇLİ OLARAK KESİYOR’

Açıklamanın devamında, "OHAL Komisyonu’nun oluşumu ve işlevi, Türkiye’nin içinde bulunduğu hukuki garabetin en açık göstergesidir.Herhangi bir idari soruşturmaya ya da yargı kararına dayanmaksızın, keyfi bir işlemle görevlerinden ihraç edilen kişilerin hukuk önünde haklarını arama talebi, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından bilinçli biçimde kesilmektedir" denildi.

Görev süresinin uzatılmasının ihraç edilen kamu çalışanlarının mağduriyetlerini bir kez daha artıracağını ifade eden Koramaz, şunları dile getirdi:

"Geciken adalet, adalet değildir. 3 yılı aşkın zamandır haksız-hukuksuz biçimde işlerinden atılarak büyük mağduriyetler yaşamış yurttaşlarımızın yargı önüne çıkması geciktirilerek bir kez daha mağdur edilmesi kabul edilemez. Haksızlıkların daha da büyümemesi için OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında mahkeme kararı olmayan ihraçlar tüm haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir. Asılsız suç isnadıyla insanları bunca yıl mağdur eden idareciler ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmalıdır."

Öne Çıkanlar