Kamu çalışanlarının zam oranları belli oldu

Kamu çalışanlarının zam oranları belli oldu
Başbakan Yıldırım 200 bin kamu işçisini etkileyen zam oranlarını açıkladı.

EKONOMİ - Başbakan Binali Yıldırım, yaklaşık 200 bin kamu çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin ardından belirlenen zam oranlarını açıkladı. Buna göre; 2017 için zam oranı yüzde 7,5 + 5 olarak belirlendi. 2018 için ise zam oranları yüzde 3,5 + 3,5 oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Kamu zammı ilk 6 ayda brüt yüzde 7.5 ikinci 6 ayda yüzde 5 olacak" dedi. Başbakan Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılında ise zam oranı ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3.5 olacak

ÜCRETİ 3 BİN TL'NİN ALTINDA OLANA 90 LİRA İLAVE ZAM

"En düşük kamu işçisinin maaşı, en düşük memur maaşının altında olmayacak" diyen Yıldırım, "Yani eksik varsa tamamlanacak. Dolayısıyla memur-işçi arasındaki taban ücret böylece eşitlenmiş olacak" dedi. Yıldırım, "Gerek ilk yıl gerekse ikinci yılda gerçekleşen enflasyona göre ayarlama da yapılacak. Bununla beraber ek ödenek bir sefere mahsus olmak üzere 500 liradan 750 liraya yükseltilmiştir, yüzde 50 nispetinde bir artış gerçekleşmiştir. Ayrıca brüt çıplak ücreti 3 bin liranın altında olan işçilerimize 90 lira ilave artış sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

 

 

Öne Çıkanlar