Kamuya ait arazileri vasıflarını değiştirerek satmışlar: Muhtarlar ve memurların da olduğu 30 gözaltı

Kamuya ait arazileri vasıflarını değiştirerek satmışlar: Muhtarlar ve memurların da olduğu 30 gözaltı
Başkentte bazı kamu görevlilerince satışa çıkarılması mümkün olmayan kamunun mera arazilerinin vasıfları değiştirilerek satıldığı ortaya çıktı.

Ankara'nın Haymana ilçesinde kamuya ait arazileri usulsüz sattıkları gerekçesiyle aralarında kamu görevlileri ve üç köy muhtarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Haymana'da bazı kamu görevlilerince satışa çıkarılması mümkün olmayan devletin mera arazilerinin vasıfları değiştirilerek satıldığı bilgisi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takiple kamu görevlilerinin de aralarında olduğu 30 kişinin faaliyetleri izlendi.

RÜŞVET ALIP TAPU KADASTRO SİSTEMİNDE ARAZİ VASIFLARINI DEĞİŞTİRMİŞLER

Polisin yaptığı incelemede Haymana'daki 10 köyde yer alan arazileri almak isteyen kişilerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu, kamu görevlileri İ.G, M.K. ve B.K'nin 2 bin 500 lira rüşvet karşılığında satışı mümkün olmayan mera arazilerinin niteliğini sahte belgelerle tapu kadastro sisteminde değiştirdikleri belirlendi.

7 KAMU GÖREVLİSİ VE 3 KÖY MUHTARI GÖZALTINA ALINDI

Rüşvet aldıkları kişilere sahte dekont da veren kişilerin, bu yöntemle kamuya ait birçok merayı sattıkları kaydedildi.

Bazı köy muhtarlarının da kendilerine arazi aldıkları ya da başkalarına arazi alınmasında aracı oldukları tespit edildi.

MERALIK ALANA EV VE BAHÇE YAPILINCA KÖYLÜLER İHBAR ETMİŞ

Mera arazisi olarak bildikleri yerlere ev yapıldığını ve arazilerin bahçeye dönüştürüldüğünü gören köylülerin durumdan rahatsız olarak polise ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonda 7 kamu görevlisi ve 3 köy muhtarının da aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Öne Çıkanlar