Kani Beko: MHP'nin bölgede 2,5 milyon oy alması mümkün değil

Kani Beko: MHP'nin bölgede 2,5 milyon oy alması mümkün değil
CHP Milletvekili Beko, 'Doğu'da MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması mümkün değil. O bölgede, korucular, polisler, ordu ve aşiretler var. Toplasanız 500 binden fazla oy alamazsınız' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Doğu ve Güneydoğu'da MHP 2,5 milyona yakın oy çıkmasının mümkün olmadığını söyledi. Bir sendikacı olarak yıllarca bölgeye gİttiğinİ ve bölge sosyolojisinİ yakından bildiğini belirten Beko, bölgede MHP'ye o verebilecek kesimlerin korucular, askerler ve bazı aşiretler olabileceğini, bunların sayısının da yaklaşık 500 bin olduğunu söyledi.

DİSK eski Genel Başkanı Beko, Çeşme'ye gelerek, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ile Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Beko, burada yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Her ne kadar bu mücadeleyi azimle kararlı bir şekilde verdiysek de karşılığını alamadık. 24 Haziran'da demokratik bir seçim olmadı. OHAL koşullarında yapılan seçimlerde, bütün bakanlıklar ve AKP'li birçok belediye başkanı, AKP'nin militanları gibi çalıştılar. Normal bir seçim olmadı. Benim ziyaret ettiğim birçok bölgede bunlar yaşandı. Dolayısıyla seçim sonuçlarına baktığımızda da bana göre seçimde şaibe var. Ben Doğu bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. Oranın yapısını iyi bilenlerden biriyim. MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması, bana göre mümkün değil. O bölgede, bir; korucular var, iki; polisler var, üç; ordu var bir de aşiretler var. Tamamını toplasanız 500 binden fazla oy alamazsınız...
Önümüzde yerel seçimler var. Parti içi kırgınlıkları bir kenara bırakmamız gerekir. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı şimdiden mutlaka yapmamız gerekir. Demokratik kitle örgütleriyle meslek odalarıyla siyasi parti temsilcilerimizle sendikalarımızla muhtarlarla halkımızla görüşerek, konuşarak, önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık yapmamız gerekir." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar