Tutuklu kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isteyen annesi gözaltına alındı

Tutuklu kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isteyen annesi gözaltına alındı
Kanser hastası tutuklu kızı için adalet mücadelesi veren 72 yaşındaki Fatmana Karakuzu karakola götürüldü. Karakuzu'nun kendisi de kanser hastası.

Antalya’da 4'üncü evre kanser hastası tutuklu Ayşe Özdoğan için oturma eylemi yapmak isteyen 72 yaşındaki annesi Fatmana Karakuzu gözaltına alındı.

Gülen Cemaati’ne ait bir öğrenci yurdunda idarecilik yaptığı gerekçesiyle 9 yıl 4 ay hapse mahkum edilen Ayşe Özdoğan ekim ayı başında aylarca ceza infazının ertelenmesi için yaptığı çağrılara ve kampanyalara rağmen tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Özdoğan, cezaevine konulduktan sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Annesi ve kız kardeşi, ileri evre kanser hastası olan Özdoğan’ın tahliyesi için mücadele ediyor ve serbest bırakılması çağrısı yapıyordu. İnsan Hakları Derneği de (İHD) kanser hastası tutuklu Ayşe Özdoğan için 'acil tahliye' çağrısı yapmıştı. Çağrılara hemen 

Kızı Ayşe Özdoğan'ın tahliye edilmesi için bugün Antalya’da oturma eylemi başlatan kendisi de kanser hastası olan Fatmana Karakuzu gözaltına alınarak karakola götürüldü. Hava Harp Okulu öğrencisiyken tutuklanan ve müebbet hapis cezası alan oğlu için adalet isteyen Melek Çetinkaya’nın da Karakuzu ile birlikte gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP’Lİ VEKİLDEN TEPKİ

Haberi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu, kızının tahliye edilmesini isteyen Ayşe Özdoğan’ın annesinin ve Çetinkaya’nın gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü bildirdi. Antalya Valiliği’ni etiketleyerek sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP’li vekil "Onları serbest bırakın, bir cinayete engel olmak isteyenleri mi gözaltına alıyorsunuz?" tepkisini gösterdi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar