Kanser hastası tutuklunun Coronavirus testi pozitif çıktı

Kanser hastası tutuklunun Coronavirus testi pozitif çıktı
Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan kanser hastası HDP Hozat eski İlçe Eş Başkanı Deniz Yıldırım’ın Covid-19 testi pozitif çıktı.

ARTI GERÇEK-Cezaevinde kolon kanserine yakalanan HDP Hozat eski İlçe Eş Başkanı Deniz Yıldırım, şimdi de Coronaviruse (Covid-19) yakalandı.

Yıldırım'ın testinin pozitif çıktığını açıklayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü, "4 yılı aşkın süredir yargılaması devam eden Yıldırım, hapishanede bulunduğu sürede kolon kanserine yakalanmış, geçtiğimiz ocak ayında da ameliyata alınmıştır. 1 metreden fazla bağırsağı alınan ve kemoterapi gören Yıldırım’ın düzenli olarak götürüldüğü Elazığ Hastanesi’nde kendisine yapılan corona testinin pozitif çıktığı öğrenildi" dedi.

Covid-19 salgınının ardından Yıldırım'ın durumuna ilişkin Adalet Bakanlığı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu nezdinde yaptığı girişimlerin karşılıksız kaldığını belirten Öncü, "Ancak aradan geçen zaman diliminde önlemler alınmadığı gibi Yıldırım'ın testinin pozitif çıktığını görmekteyiz" dedi.

'DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR'

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre, Türkiye cezaevlerinde 590'ı ağır olmak üzere 1564 hasta mahpus bulunduğunu hatırlatan Önlü, şunları belirtti:

"AKP iktidarı yetkililerinin hapishanelerdeki Covid-19 vaka ve ölümlerine ilişkin yaptıkları çelişkili açıklamalar tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hapishanelerde, siyasal iktidarın yürüttüğü düşman hukuku neticesiyle ağır hasta mahpuslar ölüme terk edilmekte ve bir kez daha cezalandırılmaktadır. Deniz Yıldırım ve hasta mahpuslar başta olmak üzere dezavantajlı grupların kısa sürede tahliyesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması ve hasta tutukluların serbest bırakılması gerekmektedir."

Öne Çıkanlar