Kaos planı nasıl önlenir?

Kaos planı nasıl önlenir?
HDP İzmir binasına yapılan saldırı bir kez daha gösterdi ki, karşımızda silahlı, eğitilmiş, koruma altında bir milis gücü var.

Can DÜNDAR

ARTI GERÇEK- "İşareti 3 hafta önce Erdoğan verdi.      

Rize’de saldırıya uğrayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e "iyi bir ders verildiğini" söyledi ve "Bunlar daha iyi günler. Daha neler olacak neler" dedi. Ayaküstü konuşmuyordu; önceden hazırlanmış bir metni Meclis kürsüsünde camdan okuyordu.

Açık bir "saldır emri"ydi. "Öl de ölelim" diyen kitlesine, "daha neler olacağını" haber vermiyor, olacak şeylerin talimatını veriyordu.

Muhalefet bir araya geldiğinde kazanabildiğini yerel seçimlerde görmüştü. Sandıkta erimekte olduğunu biliyordu. Bugün seçim olsa karşısına çıkacak üç muhtemel aday karşısında da kaybettiğini okuyordu. HDP’nin kilit parti haline geldiğini görüyor, onu hukuken kapatarak ya da kriminalize ederek diğer muhalefet partilerinden uzak tutması gerektiğini biliyordu. HDP, hedef gösterilmeli, suçla ilişkili gösterilmeli, tecrit edilmeli, kapatılmalıydı.

Ama artık HDP’nin kapatılmasının da Erdoğan’ı kurtarmaya yetmeyeceği belli… Aklındaki planı da 7 haziran-1 Kasım 2015 arası bu ülkeye yaşattıklarından biliyoruz. O zaman nasıl sandıkta gerilediğinde kaos planını devreye sokarak şiddetle ürküttüğü kitleleri yeniden güvenlik politikalarına ikna edip kendi yanına çektiyse, şimdi de aynısını deniyor, deneyecek.

HDP İzmir binasına yapılan saldırı bir kez daha gösterdi ki, karşımızda silahlı, eğitilmiş, koruma altında bir milis gücü var. Bizzat İçişleri Bakanlığı’nın koruması altındaki bu milisleri kollayan yargıç savcı cübbesi giymiş çete mensupları var. Onların, cebine basın kartı konmuş, maaşlı elemanları var.

Sandıkta kaybedeceğini bilen, kaybetmemek için her şeyi göze alabilen, devleti ele geçirmiş bir parti ile karşı karşıyayız. Korkuyla beklediğimiz, en zor, kanlı final bölümü başladı:  Çete, sokağa çağırıyor. Muhalefet partilerinin oturdukları yerden kınama mesajları yayınlamaları yetmez: HDP İzmir binası önünde kolkola dikilip "Saldırı hepimizedir. Hep birlikte püskürteceğiz" demedikleri sürece, hepsi bu kaos planında tek tek avlanacaklar."

Öne Çıkanlar