Kapadokya, Kanadalılar'a mı peşkeş çekiliyor: Kurda kuzuyu emanet etmişler

Kapadokya, Kanadalılar'a mı peşkeş çekiliyor: Kurda kuzuyu emanet etmişler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kanadalı bir altın madeni şirketinin Kapadokya sınırlarındaki Avanos ilçesinde altın arama çalışmalarına başlamasına tepki gösterdi.

Kapadaokya'daki altın arama projelerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Kurda kuzuyu emanet etmişler" dedi.

Nevşehir Avanos'ta, Kanadalı bir şirket tarafından başlatılan altın arama çalışmalarındaki ağaç katliamı sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Her yıl on binlerce turisti ağırlayan Avanos'un ülke ekonomisine kattığı değer yetmiyor mu? Avanos’un altını eşelemenin kimlere ne faydası olacak" diye sordu.

'KURDA KUZUYU EMANET ETMİŞLER'

Kanadalı bir şirketin yürttüğü sondaj çalışmalarının UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Ziyaret Dağı'nda sürdürüldüğünü hatırlatan Öztunç, "Kırgızistan'da siyanürle 5 bin insanın zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen bir firmaya, bölgenin önemli su kaynaklarına sahip olan Ziyaret Dağı’nı teslim etmişler. Kurda kuzuyu emanet etmişler" dedi.

Öztunç, İklim Haber ile KONDA'nın birlikte yaptığı anket sonuçlarına göre, bölge halkının sondaj çalışmalarına karşı olduğunu vurgularak, "Yurttaş, iklim krizi ve çevre sorularına önem verilmesini, ormanların ve yeşil alanların korunmasını istiyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

'AVANOS İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Öztunç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Artık, bu zulme, talana bir dur demek lazım" derken birlikte mücadele çağrısında bulundu:

"Kapadokya ülkeminizin önemli bölgelerinden birisi. Böyle bir yerde altın madeni aramak Kapadokya’ya yapılacak en büyük ihanettir. Kapadokya’ya, Avanos’a yönelik bu ihanete bölge halkı, haklı olarak karşı çıkıyor. Hukuki ve demokratik mücadelelerini destekliyoruz. Kapadokya için, Avanos için birlikte mücadele edeceğiz."

Öne Çıkanlar