'Kapatma' iddianamesine HDP'den ilk tepki: Suça batmış ittifakınızı temize çıkaramazsınız

'Kapatma' iddianamesine HDP'den ilk tepki: Suça batmış ittifakınızı temize çıkaramazsınız
HDP Eş Genel Başkanları, parti yöneticileri ve milletvekilleri yeni iddianameye tepki gösterdi. Sosyal medyada  #HDPyiDeğilMafyayıYargıla etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı yeni iddianameye tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Umudu mafya hukukunuzla solduramayacaksınız" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, "Talan siyasetinizi, mafyatik düzeninizi, suça batmış ittifakınızı HDP’yi kapatmaya çalışarak temize çıkaramazsınız" tepkisinde bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı yeni iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderdi. Yeni iddianameye ilişkin partinin genel tutumunun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından yarın Meclis Grup Toplantısı’nda açıklanması bekleniyor.

SANCAR: 7 HAZİRAN YENİLGİSİNİ HAZMEDEYENLER SALDIRIYOR

Eş başkanlar, yeni iddianameye ilk tepkiyi sosyal medya hesaplarından gösterdi. #HDPyiDeğilMafyayıYargıla etiketini kullanan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, şöyle yazdı:

"7 Haziran yenilgisini hazmedemeyenler, yenilginin yıldönümünde umuda saldırmaya devam ediyor. Talan siyasetinizi, mafyatik düzeninizi, suça batmış ittifakınızı HDP’yi kapatmaya çalışarak temize çıkaramazsınız. HDP umuttur, umudu boğamayacaksınız."

BULDAN: BU UMUDU SOLDURAMAYACAKSINIZ

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da  #HDPyiDeğilMafyayıYargıla etiketini kullanarak yaptığı paylaşımda, "HDP umuttur, yeni yaşama çağrıdır, kadınların özgürlük mücadelesidir. Bu umudu, bu gülüşleri mafya hukukunuzla solduramayacaksınız" ifadelerini kullandı.

BEŞTAŞ: İŞLENEN SUÇLAR BİR KEZ DAHA İFŞA OLUYOR

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "128 yalan söylediler, 128 milyarın yerini söylemediler. Türkiye halklarına karşı işlenen suçlar, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti, yargısız infaz ve faili belli cinayetler birer birer bir kez daha ifşa oluyor, aslında bu bir ifşa dönemi... #HDPyiDeğilMafyayıYargıla " dedi.

OLUÇ: 6 YIL SONRA GELEN İNTİKAM

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise iddianamenin 7 Haziran seçimlerinin yıl dönümünde hazırlanmasına dikkat çekerek, "7 Haziran'da AKP ilk kez kaybedeceğini anladı ve 6 yıl sonra intikamını sembolik tarihlerle almaya çalışıyor" dedi.

MA'ya konuşan Oluç, "AKP ve MHP’nin yaptıkları grup toplantılarında bu doğrultuda hakim ve savcılara talimat verdiler aslında. Yani bu meselenin hızla hukuki alanda sonuçlanması gerektiğine dair çok açık net yönlendirme yaptılar. Yargı zaten taraflı ve iktidara bağımlı bir yargı. Bu doğrultuda bir adım atılmış oldu. Bizler bunu bekliyorduk zaten. Bu siyasi bir intikam davasıdır, sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

'HDP OLMADAN BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GELMEZ'

Öte yandan HDP yöneticileri ve milletvekilleri de sosyal medyada #HDPyiDeğilMafyayıYargıla etiketiyle yaptıkları paylaşımlarda, söz konusu iddianameye tepki gösterdi. HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "AKP-MHP ittifakının tarihini mafya anlatıyor. HDP’nin tarihini halklar yazıyor. Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz. Tüm zamanların toplam faşizmini yaşıyoruz şu anda. O zaman tüm zamanların direnişini yapacağız. Biz, bu özgürlük mücadelesini zerre-i miskal bırakmayacağız. Kürt halkının iradesini hiç kimse gasp edemeyecek. HDP, bu ülkenin asli gücüdür. HDP, olmadan bu ülkeye demokrasi gelmez, barış gelmez" denildi.

'DEMOKRASİYE VURULAN DARBE'

HDP'li vekillerin tepkilerinden bazıları ise şöyle:

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: Aaa 7 Haziran mı! Aaa kapatma davası mı! Yolsuzluk, yoksulluk, gemicikler... Onları mafya bizi ise halk anlatıyor. 7 Haziran, 7 Haziran... Bir kere yendik yine yeneriz! #HDPyiDeğilMafyayıYargıla

HDP Van Milletvekili Tayip Temel: Mafya itirafları karşısında çıt çıkarmayanlar, partimize saldırarak iktidarın kirliliğini saklamak istiyor. İzin vermeyeceğiz. 7 Haziran’ın intikamını almaya çalışan bu kirli iktidar, HDP fikriyatını asla yok edemeyecek. HDP Türkiye halklarının umududur, zulme karşı direniş cephesidir. Kirlenmiş düzeninizi bitirmek boynumuzun borcu olsun. #HDPyiDeğilMafyayıYargıla.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaşmaz: Milyonların iradesini gasp etmek demokrasiye vurulan bir darbedir. HDP bu ülkede barışın ve demokrasinin teminatıdır. Bu topraklarda yaşayan halkların ve inançların umudu olan HDP’yi kapatarak bitirebileceğini düşünenlere söylüyoruz; Büyüyoruz, daha çok büyüyeceğiz ve bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz.#HDPyiDeğilMafyayıYargılaHDP

İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu: İnsanların geleceğini çalan mafya ve çete düzeni yerine halkların ve inançların umudunu yargılamak istiyorlar ancak HDP halktır. Barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelemizi hiçbir zaman bitmeyecek! #HDPyiDeğilMafyayıYargıla.  

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları: Mafya ifşaatları karşısında çıt çıkarmayanlar, partimize saldırarak iktidarın kirliliğini saklamak ve kaybedişlerini ertelemek istiyorlar... Unutmasınlar ki HDP halktır! #HDPyiDeğilMafyayıYargıla.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran: Suç örgütü liderleri ile değil, halk ile beraber yürüyen HDP, sizin düzmece iddianamelerinize, güdümlü mahkemelerinize sığmaz. Sizin gücünüz HDP’yi kapatmaya yetmeyecek ama bizler sizin mafyayla beraber kurduğunuz iktidar sayfasını kapatacağız. #HDPyiDeğilMafyayıYargıla

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar