Karadeniz sahil yolunda facia kapıda

Karadeniz sahil yolunda facia kapıda
Karadeniz'de deniz doldurularak Samsun'dan Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’na kadar inşa edilen sahil yolunda kıyı erozyonu nedeniyle çatlaklar oluşmaya başladı.

Karadeniz Bölgesi'nde, tüm uyarı ve itirazlara rağmen deniz doldurularak inşa edilerek 2007'de ulaşıma açılan 542 kilometre uzunluğundaki Karadeniz Sahil Yolu alarm veriyor.

Uzmanlar, sahil yolunda kıyı erozyonuyla çatlaklar oluştuğuna dikkat çekse de Trabzon, Rize ve Artvin geçişlerinde görülen çatlaklar, karayolları tarafından ziftle yamanıyor.

DOĞAYA MÜDAHALE EDERSENİZ, BAŞKA BİR YERDEN OLUMSUZ BİR ETKİ OLARAK KARŞINIZA ÇIKAR' 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Yüksek, yollarda çatlaklar oluşmasının nedeni olarak, kıyıya yakın bölgelerden kum çekilmesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yüksek, Doğaya herhangi bir yerden müdahale ederseniz başka bir yerde olumsuz etki olarak karşınıza muhakkak çıkar. Deniz kendine yapılanı yanına koymaz' uyarısında da bulundu:

'DENİZ KENDİNE YAPILANI YANINA KOYMAZ'

"100 metre açıktan çekilen kumun kıyıyla ne alakası var diyemeyiz. Zamanla, buradan çektiğimiz kumu doğa bir şekilde kendisi dolduracaktır. Yeterince kum bulamazsa bu sefer kıyıyı oymaya çalışacak ve zaman zaman yolların altını oyacaktır. Siz yolun üst yapısını ne kadar sağlam yaparsanız yapın, altı oyulduğu zaman çatlaklar ve zamanla kırıklar meydana gelecektir. Kosterlere kum çekme ruhsatı verilirken teknik analiz yapılması önemli. Nereden ne zaman, ne kadar ve nasıl malzeme alınacağını tespit etmek gerekiyor. Doğaya herhangi bir yerden müdahale ederseniz başka bir yerde olumsuz etki olarak karşınıza muhakkak çıkar. Deniz kendine yapılanı yanına koymaz." (DHA)

 

Öne Çıkanlar