Karadenizli sanatçılardan Fındıklı Belediye Başkanı Cervatoğlu’na 'MECİ' desteği

Karadenizli sanatçılardan Fındıklı Belediye Başkanı Cervatoğlu’na 'MECİ' desteği
Fındıklı Belediyesinin başlattığı ve her geçen gün yaygınlaşan ‘MECİ’ye bu kez Karadenizli sanatçılarından destek geldi.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK-"Dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız! Hayde ‘MECİ’miz var" çağrısı yapan Karadenizli sanatçılar Birol Topaloğlu, Selçuk Balcı, Hülya Polat, Korhan Özyıldız, Aydoğan Topal, Selim Tarım, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Altan Civelek ve Tolga Kurdoğlu bugün Rize’nin Fındıklı ilçesinde bir araya gelerek Fındıklı Belediyesi’nin ‘MECİ’ çalışmalarına destek verdiler.

‘MECİ’ katılımcılarının çay topladığı bahçeye giden sanatçıları Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu, Fındıklılı kadınlar ve çok sayıda yurttaş karşıladı.

Sanatçılar, çay bahçesinde katılımcıların da eşlik ettiği mini bir konser düzenledi. Şenlik havasında geçen ‘MECİ’ çalışmalarında Karadeniz müziği eşliğinde horona duran yurttaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

‘MECİ’ye destek veren tüm yurttaşlara ve sanatçılara teşekkür eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu" MECİ’ye omuz veren tüm dostlarıma, yoldaşlara ve sanatçı kardeşlerime bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Fındıklı halkına yaptığımız bir çağrı vardı. MECİ, kimseyi ötekileştirmeden, yardıma ihtiyacı olana karşılık beklemeden omuzdaş olabilmektir" dedi.

Cervatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir abimiz, Fındıklı Belediyesi’ne buranın gelirini bağışlamıştı. Biz de halkımıza çağrı yaptık. Bu çağrıya Fındıklı halkı ve sanatçı dostlarımız karşılık verdi. Oce Yaşam Derneği, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan karşılık verdi. Fındıklı halkıyla birlikte burada 2. sürgün yaş çayını topluyoruz. Bu çaydan elde ettiğimiz gelirle, sokak hayvanları için yaşam ve rehabilitasyon merkezi inşa ediyoruz.

Gençlerimize ‘MECİ’ kültürünü aşılamak istiyoruz. Halkçı ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla bugünü değerlendirip, yarının özgürleşmesi, eşit ve özgür bir ülkede, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak için mücadele etmeye devam edeceğiz."

MECİ NEDİR?

Özellikle Karadeniz ile özdeşleşen MECİ, ekili ürünlerin toplanması için yapılan çağrıdır. Özellikle çay ve fındık için yapılan çağrıda bir araya gelenler hem ekinleri toplar hem de ortak etkinlikler düzenler. MECİ geleneği yalnızca Türkiye’nin farklı bölgelerinde de görülür.

NE OLMUŞTU?

Fındıklı Belediye Başkanı Cervatoğlu, göreve geldiği günden itibaren "MECİ’yi bir yaşam biçimi olarak hayatımızın her alanına yerleştireceğiz" demiş ve MECİ dayanışmasıyla birçok alanda çalışmalar başlatmıştı.

Öne Çıkanlar