Karakol polisi araç plaka 'kaydı yok' dedi, HDP'li Orak TEM'de çıktı

Karakol polisi araç plaka 'kaydı yok' dedi, HDP'li Orak TEM'de çıktı
Ankara'da zorla bir araca bindirilen HDP Gençlik Meclis üyesi Ezgi Orak'ın 3 saat sonra TEM'e götürüldüğü öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Ezgi Orak, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Cebeci mevkiinde saat 17.00 sıralarında kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Arkadaşları Orak'ın "06 DB 3154" plakalı gri kornet bir araca bindirildiğini aktarmıştı. Orak'ın arkadaşları 155’i arayarak, kayıp ilanı verdi. Cebeci Karakolu’ndan Orak'ın arkadaşlarını arayan polis, isim, araç plakası alarak, kayıt oluşturdu. Sonrasında bir kez daha gençleri arayan karakol polisi, verilen araç plakasının  kayıtlı olmadığını ve  gençlerin karakola gelerek, ifade vermesini istedi. Orak'ın arkadaşlarının Cebeci Karakolu’na gittiği sırada Ankara TEM şube polisleri tarafından avukatlar arandı. Polisler, avukatlara Orak'ın TEM’e yeni getirildiği bilgisini verdi.

Avukatlar Orak ile görüşmek üzere TEM şubeye geçtiği öğrenildi.

Öte yandan Orak'ın kaçırılmasına ilişkin sanal medyada #EzgiOrakNerede hashtag açıldı.

Kimi paylaşımlar şöyle:

"Gençlik Meclisi Üyemiz Ezgi Orak Ankara'da polis olduğunu iddia eden kişilerce kaçırıldı. Arkadaşımızın kaçırılması, iktidar ve yetkililerinin gençleri hedef gösterme politikasından bağımsız değildir. Kaçırma ve baskılarla gençlere diz çöktüremeyeceksiniz! #EzgiOrakNerede"

"Gündüzün gözünde ülkenin başkentinde sokak ortasında HDP Gençlik Meclisi üyesi Ezgi Orak'a, hakkında yakalama kararı var denilerek polis olduğunu söylenen kişilerce kaçırılıyor. Faşizm yine iş başında. #EzgiOrakNerede"

"İşkenceyle, tutuklamayla, kaçırmayla partimiz ve partililerimize boyun eğdiremeyeceksiniz. Çetevari  uygulamalarla bir yere varamazsınız. #EzgiOrakNerede"

"Derhal açıklama yapın #EzgiOrakNerede

"HDP Gençlik Meclis Üyesi Ezgi Orak,kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldı. Arkadaşımızın nerede olduğunu bilmiyoruz. Arkadaşımız derhal serbest bırakılsın #EzgiOrakNerede"

"Arkadaşımız Ankara’da kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldı ve saatlerdir kendisine ulaşamıyoruz. Sorumlusu daha önce yaşanan onlarca kaçırılma olayları hakkında suskun olan yetkilerledir#EzgiOrakNerede"

Öne Çıkanlar