Karamollaoğlu: Bu şartlar altında asgari ücret artık geçerliliğini yitirdi

Karamollaoğlu: Bu şartlar altında asgari ücret artık geçerliliğini yitirdi
Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, "Bu şartlar altında asgari ücret artık geçerliliğini yitirdi" dedi. Karamollaoğlu, işsizliğin artmadığını savunan iktidara da tepki göstererek, "Siz dalga mı geçiyorsunuz?" diye sordu.

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası Başkanı'nın ardından Başkan Yardımcısı'nın da görevden alınmasını eleştiren Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı problemi hep Merkez Bankası Başkanlarında arıyor. Merkez Bankası Başkanları kendi haline bırakılmış olsaydı inanıyorum ki Türkiye bugünkünden daha kötü olmazdı" dedi.

'ASGARİ ÜCRET GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ'

"Bu şartlar altında asgari ücret artık geçerliliğini yitirdi. Çok değil tam 3 ay içinde geçerliliğini yitirdi" diyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pandemi sebebi ile iş yerleri tekrar kapanmaya başladı.  Bu insanların dertleri ile dertlenilmediği için o sektörler batıyor şu an. Bunun yanı sıra dolar 8.33 civarında. Manzara gösteriyor ki adım adım bu rakam yükselecek. Bu rakamın yükselmesi özellikle borcu olanların borçlarını ödeyemeyeceği manasına geliyor.

'SİZ DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?'

Geçen ay ihracat 31.5 milyar dolar ithalat 37.5 milyar dolar aradaki fark 6 milyar dolar. Bu rakam böyle giderse en azından 60-70 milyar dolar dış ticaret açığı vermemiz söz konusu. Bugün Türkiye’de en çok kar eden kurumlar bankalar, yurt dışında ise üretim yapan firmalar ilk ona girerler bizde ise tam tersi. İktidar bu şartlar altında işsizliğin artmadığını iddia ediyor. Siz dalga mı geçiyorsunuz? Şu anda Türkiye’de yaklaşık olarak neredeyse beş milyon gencimiz işsiz."

'BU KEYFİLİĞİN BEDELİNİ BU İKTİDAR MUTLAKA ÖDER'

Karamollaoğlu, Covid-19 önlemlerinin alınmadığı AKP kongrelerine tepki göstererek, "Şimdi kongreler bitti kısıtlamalara geri dönüyoruz" dedi.

İktidarın çifte standart uyguladığını söyleyen Karamollaoğlu, "Biz Saadet Partisi olarak kongrelerimizi mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirmeye özen gösterdik. Buna rağmen valilikler 600 delegesi olan illerde salona 200-250 kişi katılabilirsiniz deyip engellemeye çalıştı. Bu keyfiliğin bedelini bu iktidar muhakkak öder. Düne kadar iktidara destek verenler, şimdi yeni tek parti dönemini görünce artık bu iktidara güven kalmadı diyorlar" diye konuştu.

SOYLU'YA TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 31 Mart Seçimleri döneminde, Saadet Partisi'nin PKK ile anlaşma imzaladığını savunan sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, bu sözlere tepki gösteren iki partilinin ceza aldığını söyledi.

Partililerin Soylu'ya, "Yalan! Eğer böyle bir anlaşma varsa, Allah bu anlaşmayı yapanların belâsını versin" dediğini ve bu sözlerin karşılığında ceza almasına tepki gösteren Karamollaoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Hukukun işlediği, güçlünün değil hukukun gücünün olduğu bir ülkede iftira eden, hakaret eden ceza alması gerekirken, bu hakaretlere iftiralara karşı çıkan Saadet Partili iki kardeşimiz ceza aldı. Öncelikle verilen bu cezayı vicdanlara havale ediyor ve esefle kınıyorum. Hakikaten ben bu hakimlerin karşısına çıkmak istemem. Bunların ben Allah korkusu olduğuna inanmıyorum. Bunların vicdanı olduğuna inanmıyorum. Adil olduklarına hiç inanmıyorum.  Bizim PKK ile anlaşma imzaladığımızı iddia ediyorlar, bu imzayı getirmeyen şerefsizdir. Bu ülke bunlarla yaşanamaz hale getiriliyor.  Aynı dönemde ben pasaport almaya gittiğimde pasaportumu alamadım neden? Çünkü pasaportumun karşısına terör yazılmış olay ortaya çıkınca elleri ayaklarına dolaştı pasaportumu iki gün içinde verdiler.  İftiralarla, baskılarla ve yalanla bizleri sindirmeye çalışanlar bilmeli ki bu çabaları boşa çıkacaktır."

Öne Çıkanlar