Karantinada olması gereken çift otobüste yakalandı; firmaya da ceza kesildi

Karantinada olması gereken çift otobüste yakalandı; firmaya da ceza kesildi
Biri koronavirüse yakalanmış ikisi temaslı üç kişi otobüste seyahat ederken yakalandı.

Kırıkkale'de durdurulan bir otobüste karantinada olması gereken üç kişi yakalandı. Koronavirüs hastası T.Ç. ve temaslı kocası K.Ç. ile temaslı diğer yolcu N.B.G. karantinaya alındı. N.B.G.'nin daha önce de temaslı olmasına rağmen yolculuk yaptığı ortaya çıktı.

Kırıkkale Delice'de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe çıkışında bulunan kontrol noktasında yolcu otobüslerine denetim yaptı. Durdurulan otobüslerde sürücüler ve yolcuların Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamaları kontrol edildi. Denetimde Tokat'tan İzmir'e giden bir yolcu otobüsü durduruldu. Otobüsteki yolculara yapılan HES kodu sorgulamasında, koronavirüs testi pozitif olan T.Ç. isimli yolcu ve kocası K.Ç.'nin karantinada olması gerekirken yolculuk yaptığı belirlendi. Yine aynı otobüste bulunan yolculardan N.B.G.'nin de temaslı olduğu gerekçesi ile karantinada olması gerekirken yolculuk yaptığı tespit edildi.

Üç yolcuya 4 bin 50 lira para cezası kesildi. Yolcular karantinaya alınırken ekipler, otobüs firmasına da 12 bin 150 TL para cezası uyguladı.

Öne Çıkanlar