Kararnameyle gelip kararnameyle giden Melih Bulu sosyal medyada 1. gündem oldu

Kararnameyle gelip kararnameyle giden Melih Bulu sosyal medyada 1. gündem oldu
'Geldiği gibi gitti. Göreve bile getirilmemesi lazımdı. Değdi mi?...'

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne 2 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir gece yarısı atanan AKP'li Melih Bulu, yine bir gece yarısı kararnamesiyle dün gece görevden alındı.

Ataması sonrası ‘kayyım rektör istemiyoruz’ şiarıyla akademisyenlerin ve öğrencilerin başlattığı protestolara ve eylemlere yönelik kolluk güçlerinin vahşi müdahalesine ilişkin "Bu olaylar 6 ay içinde biter" demesi ve üniversitedeki eylemler sırasında okulun kapısına polis tarafından kelepçe vurulmasını savunmasıyla Boğaziçi Üniversitesi ve akademi tarihine kara leke olarak geçen Bulu, 6 ay sonra görevden alınmasıyla sosyal medyada gündeme oturdu.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, gazeteci, akademisyen ve siyasetçi Boğaziçi Üniversitesi’nin direnişini selamlayarak, mücadelenin kazanımla sonuçlandığını ifade ederken, ‘geldiği gibi gitti’ yorumları yapılan Melih Bulu, Twitter’da 1. gündem maddesi oldu. 

Çok sayıda kişinin, Boğaziçi Üniversitesi’nin atama yoluyla değil, demokratik seçim isteyen akademisyen ve öğrencilerinin direnişini alkışladığı, görevden alma haberiyle önce dalga geçip sonra silerek Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşan Melih Bulu’yu eleştirdiği paylaşımlardan bazıları şöyle:


































(HABER MERKEZİ)




 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar