Karayılan’dan Batılı devletlere çağrı: Kürt halkının meşru mücadelesini tanıyın

Karayılan’dan Batılı devletlere çağrı: Kürt halkının meşru mücadelesini tanıyın
Karayılan 'PKK bir terör örgütü değildir. Aksine, bugün Kürdistan’da Türk devleti terör uygulamaktadır.' dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, batılı ülkeleri 1923’ten bu yana süren haksızlığa son vermeye, Kürt halkının meşru mücadelesini tanımaya çağırdı.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın Medyanews’e verdiği mülakatın ikinci bölümü yayımlandı.

Karayılan bu bölümde, özellikle batılı ülkelerin Kürt sorunundaki rolünü ele aldı:

"Ne Avrupa’da ne de dünyada hiçbir mahkeme PKK’nin terörist olduğuna dair, terörist faaliyetlerde bulunduğuna dair bir karar vermiş değil. Çünkü PKK’nin böylesi bir pratiği veya eylemi olmamıştır. PKK bir terör örgütü değildir. Aksine, bugün Kürdistan’da Türk devleti terör uygulamaktadır. 

PKK Türk devletinin bu sömürgeci şiddeti karşısında meşru savunmayı geliştiriyor. Halkımız varlığını, kültürel haklarını ve dilini koruyor ve PKK bunun meşru savunmasını yapıyor. Şimdi bugün, Britanya veya Fransa yabancı bir güç tarafından işgal edilirse ve oranın dili yasaklanırsa, kültürü yasaklanırsa, bütün zenginliklere el konulursa, bütün tarihleri yasaklanırsa böylesi bir durumda Britanya veya Fransa halkı ne yapacaktır? Herhalde direneceklerdir. İşte Kürt halkı da direnmektedir. 

Ama Amerika ve AB kendi siyasi ve ekonomik çıkarları için PKK’yi kendi terör listelerine almışlar. Eğer şimdi bu devletler PKK’yi terör listesinden çıkarırlarsa ne olur, diye sordunuz. Büyük ihtimalle yeni bir barış süreci gündeme girecektir ve savaş duracaktır. 

Türk işgalciliğinin üzerinde baskı yine İran, Suriye gibi diğer devletler üzerinde baskı gelişirse büyük ihtimalle savaş durur. Şimdi hakikat budur. Eğer Amerika ve AB dürüst yaklaşırsa, gerçekten eğer Kürtlerin işgalci devletler tarafından öldürülmelerini istemiyorlarsa, eğer gerçekten Kürtlerin özgür yaşamalarını istiyorlarsa,  PKK ve Önder APO şahsında Kürt halkına yapılan haksızlığa artık son vermeliler. 

Yani bu devletler aldıkları kararlarla savaşı destekliyorlar, Kürdistan’daki şiddeti destekliyorlar. Zaten görünürde de bu devletler Türkiye’nin arkasında. Bu şekilde Türk devletinin terör ve şiddetinin ortaklığını yapıyorlar. Bunun için de buna son vermeliler. Buradan çağrı yapıyoruz; 1923 Lozan kararından beridir siz Kürt halkına haksızlık yapıyorsunuz. Artık bu haksız ve yanlış siyasetinize son verin (durdurun). 

Kürt halkının özgürlük mücadelesi, doğal hak mücadelesi meşru mücadeledir. Buna terör demeyin. Bunu bırakın, bu vicdansız, haksız ve adaletsiz siyasetten vazgeçin (bırakın). Kürdistanda’ki katliamlara ortak olmayın. Bu devletler için çağrımız budur. 

Bunlar bu yaptıkları ile bu tavırları ile bugün Kürdistan topraklarındaki savaşı, egemen devletleri teşvik ediyorlar, doğrudan ya da dolaylı destek veriyorlar. Bu şekilde Kürdistan’da yaşanan trajedilere ortak oluyorlar. Bunun için bu devletlere çağrımız; bu yanlış ve haksız siyasetten vazgeçin. Halkımız 100 yıldır bu yanlış siyasete karşı direniyor artık buna anlam verin ve bu siyasetinize son verin, çağrımız budur."

Öne Çıkanlar