Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı
Latif Demirci, Teşvikiye Camisi'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Arap Kadri, Muhlis Bey, Mithat-Mirsat, Press Bey, Medya Hanım gibi unutulmaz tiplemeleriyle karikatür sanatına damga vuran Latif Demirci (61), İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camii'nde ikindi vakti düzenlenen törene, Demirci'nin de mesleğe başladığı Gırgır ve Fırt dergisi yıllarından itibaren karikatür dünyasının önde gelen çizerleri ile medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TÖRENE KATILAN BAZI İSİMLER ŞÖYLE:

Hasan Cemal, Sebati Karakurt, Ferit Özkaşıkçı, Ertuğrul Özkök, Zeynel Lüle, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. Candan Fetvacı, Özlem Gürses, Cem Dizdar, Emre Oral, Banu Tuna, Cansu Çamlıbel, Vahit Uysal, Ahmet Hakan, Mustafa Seven, Nazım Alpman, Behzat Şahin, Sayım Çınar, Turhan Günay, Muzaffer Akyol, Hasan Kaçan, Cem Erciyes, Eray Özer, Yıldıray Arslan, Neyyire Özkan, M. Kutlukhan Perker, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarkis Paçacı, Behiç Ak, Serhat Gürpınar, Mehmet Çağçağ, Latife Tekin, İhsan Yılmaz, Musa Ağacık, Koray Bilici, Arif Dizdaroğlu, Ertuğ Karakullukçu, Çınar Oskay, Haydar Ergülen, Fikret Ercan, Necdet Açan, Sinem Sal, Kumru Sis Eren, Namık Koçak, Erkan Aktuğ, Sedat Ergin, Nilüfer, Kanat Atkaya, Lalehan Uysal, Doğan Hızlan.

Latif Demirci, Teşvikiye Camisi'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

LATİF DEMİRCİ KİMDİR?

Kariyerine genç yaşta Gırgır ve Fırt dergilerinde yaptığı çizimlerle başlayan Latif Demirci, Fırt'ta 'Tarzan' ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak geniş bir hayran kitlesi edindi. Kuruculuğunu yaptığı Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra mizah dergiciliğini bırakarak gazeteler ve dergiler için çalışmaya başladı.

90’lı yıllarda yurtiçi ve yurtdışında karikatür sergileri açan Demirci, kitap kapakları, poster ve çizgi film çalışmalarında da bulundu. Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların da kadrolarında yer alan Demirci, uzun süredir Hürriyet gazetesi için çalışıyordu.

Demirci, Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Mithat-Mirsat ve son olarak da Press Bey gibi pek çok ünlü karikatür tipi yarattı.

2015 yılında Sedat Simavi Karikatür Ödülü'nü almıştı.

Öne Çıkanlar