Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca görevden uzaklaştırıldı

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca görevden uzaklaştırıldı
Gözaltına alınan ve aralarında HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu 5’i Belediye meclis üyesi ile 2 İl Genel Meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında HDP Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca'nın da bulunduğu 21 kişi "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrı Tekinci, Belediye Meclis üyeleri; Kaya Naki, Belediye Meclis üyesi Fahrettin Kaya, Ömer Albayrak ve Kars İl Genel Meclis üyeleri Halil Kan ve Suat Bayhan "örgüt üyeliği" iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

Belediye Meclis Üyesi Ömer Çapkurt, kararın gözaltındakilere tebliğ edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tebliğde; "Anayasanın 127’nci maddesinin 4’ncü fıkrası ile 5 bin 393 sayılı belediye kanunun 47’nci maddesi gereğince Kars belediye meclis üyelerinin geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırmasını müsaadelerinize arz edelim" denildi.

    

HDP'ye yönelik yapılan Kobane operasyonu kapsamında gözaltında bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen dün istifa ettiğini açıklamıştı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar