Silahlarla işbaşı yapan kayyım, Kars Belediyesi'nin sosyal medya hafızasını da sildi

Silahlarla işbaşı yapan kayyım, Kars Belediyesi'nin sosyal medya hafızasını da sildi
Seçilmiş belediye başkanları görevden alınan Kars Belediyesi'ne kayyım atanması sonrası sosyal medyada da yapılan darbeye kullanıcılar tepki gösterdi: Hırsızlar... Hiç utanmadınız mı?

AKP iktidarının Kars Belediyesi'ne atadığı kayyım yönetiminin ilk icraatlarından biri seçilmiş HDP yönetimi döneminde belediyenin resmi sosyal medya hesabından atılmış tweetleri silmek oldu.

"Kobane soruşturması" adı altında tutuklanan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine kayyım atanan Kars Valisi Türker Öksüz yönetimi sosyal medyada HDP dönemindeki tüm tweetleri sildi. Belediyenin resmi hesabından atılmış ilk tweetin Vali Öksüz’ün kayyım atandığının duyurulduğu paylaşım olduğu görülürken, sosyal medya kullanıcıları bu paylaşıma "Hırsızlar", "Sizi kabul etmiyoruz, irademiz değilsiniz", "Hiç utanmadınız mı?" şeklinde ifadelerle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

2014’teki Kobane eylemlerine ilişkin 6 yıl sonra düzenlenen operasyonda HDP'li Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında olduğu 17 siyasetçi tutuklanmıştı. Belediyenin Eş Başkanı Şevin Alaca da görevden uzaklaştırılmıştı.

Seçilmiş Kars Belediye Eş Başkanlarının görevden alınması sonrası yerine Kars Valisi Tuncer Öksüz kayyım olarak atandı. Silahlı koruma ordusu ve polislerin eşliğinde kayyım atandığı belediyeye giriş yapan Vali Türker Öksüz’ün ilk icraatı ise belediye binası önünde cuma namazı kılmak olmuştu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu manzaraya tepki göstererek "Kars Belediyesine bir fetih anlayışıyla valinizi gönderip, ağır silahlı güvenlik görevlileri gönderip, bütün örf ve adaletlere aykırı bir şekilde yanı başında cami varken fotoğraf çekip dağıtamazsınız. Bir fetih anlayışıyla halkın belediyesine gidip ağır silahlarla içeri giriyorsanız bu silahlar kafamıza kazanır. Burası halkın belediyesi, kimden neyi fethediyorsunuz orada seçilmiş bir belediye var" diyerek tepki göstermişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar