Kars'ta Bilgen'e destek eylemi: Gasp edilmek istenen Kürt'ün, Türk'ün, Azeri'nin, Terekeme'nin iradesidir

Kars'ta Bilgen'e destek eylemi: Gasp edilmek istenen Kürt'ün, Türk'ün, Azeri'nin, Terekeme'nin iradesidir
Kars'ta Ayhan Bilgen için düzenlenen destek yürüyüşüne HDP milletvekilleri de katıldı.

HDP Muş milletvekilleri Şevin Coşkun ve Gülüstan Kılıç Koçyiğit, HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Kars Belediye Eş Başkanı Şevîn Alaca ve Karslılar, Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki göstermek için parti binası önünde bir araya geldi.

Kazım Karabekir Caddesi’nden yürüyüşe geçen grup, Faikbey ve GAMP caddeleri üzerinden Kars Belediyesi önüne geldi. Burada "Ayhan başkan yalnız değildir" sloganı atan grup, daha sonra Karadağ Caddesi üzerinden HDP binasına geçti.

Yürüyüşten görüntü paylaşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Halkın iradesini ve demokrasiyi tanımayan nice iktidardalar gördük; çok acılar çektik.Çokça zulme tanıklık ettik. Ama hiçbir zaman diz çökmedik, boyun eğmedik. Bugün de Kars Halkının iradesini savunuyoruz. Çünkü gaspedilmek istenen Kürt'ün, Türk'ün, Azeri'nin, Terekeme'nin iradesidir" dedi.

HDP’li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014’teki Kobane eylemlerine ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve uçakla soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderilmişti.

'SAĞLIK DURUMU VE MORALİ GAYET İYİ'

Kars Belediye Eş Başkanı Şevîn Alaca da avukatların Ayhan Bilgen’le görüştüğünü belirterek "Sağlık durumu ve morali gayet iyi. Kars halkına selamlarını ve sevgilerini iletti" diye mesaj attı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar