Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz: Türkiye’nin bu davadan 180 derece dönmesi büyük hayal kırıklığı

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz: Türkiye’nin bu davadan 180 derece dönmesi büyük hayal kırıklığı
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili davanın kapatılmasına ilişkin konuşan nişanlısı Hatice Cengiz, 'Alınan karar siyasi bir karardır. Hukuki sürece aykırıdır' dedi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, davanın Suudi Arabistan'a devredilmesiyle ilgili konuştu. Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın davasının kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan Cengiz, "Hükümet bu davadan döndü. Ben dönmem" dedi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, hukuki süreci takip edeceklerini belirten Cengiz, "Mahkemenin verdiği karara itiraz edeceğiz. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Alınan karar siyasi bir karardır. Hukuki sürece aykırıdır. Bizler her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Tüm bu yaşananlar hukuki süreçle özdeşleşmiyor. Kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

"Hukuki süreç baltalanmıştır" diyen Cengiz özetle şu ifadeleri kullandı, "Türkiye hükümeti başta bu davayı çok iyi savunuyormuş gibi davrandı. Ben hükümet değilim. Onlar adalet arayışından vazgeçmiş olabilir ama ben vazgeçmeyeceğim. Türkiye’nin bu davadan 180 derece dönmesi büyük hayal kırıklığına uğrattı. Çok üzgünüm."

AKTAY: BELKİ DE BENİM BİLMEDİĞİM BİR ŞEYLER VARDIR

Kaşıkçı'nın arkadaşı, AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ise, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. 4 yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum. Çok üzgünüm. Belki de benim bilmediğim bir şeyler vardır" diye konuştu.

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz daha önce, "Cemal, Bir şey olursa da hemen Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi" açıklamasını yapmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar