Katar, ülke tarihinde ilk kez Şura Meclisi seçimleri için sandıkta

Katar, ülke tarihinde ilk kez Şura Meclisi seçimleri için sandıkta
İlk kez milletvekili seçimi yapılan Katar'da oy verme işlemleri başladı. Halkın seçime katılımının yüksek olması bekleniyor.

İlk kez milletvekili seçimi yapılan Katar'da oy verme işlemi başladı. Saat 18.00'e kadar devam edecek seçimlere katılımın yüksek olması bekleniyor. 26 kadının adayın da katıldığı seçimlerde Katar'daki 30 seçim bölgesinde 234 aday, 45 sandalyeden 30'unu kazanmak için yarışacak.

Meclisteki diğer sandalyeler ise Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından atanacak.

Sandıklar, bugün sabah sekizden yerel saate göre 18.00'e kadar seçmene açık olacak. Oyların nisbi çoğunluğunu elde eden aday kazanacak. İki veya daha fazla aday arasında eşitlik olması durumunda, komite başkanı aralarında kura çekecek ve kurayı kazanan koltuğu da kazanacak. Seçim yasakları başlayana ve nihayet sandıklar kurulana kadar, sosyal medya platformlarında sandık başına gitme ve en iyi aday için oy kullanma çağrıları devam etti.

Al Sani, ülkede yasama görevini yerine getiren Şura Meclisi üyelerinin seçimle belirlenmesini öngören bir seçim yasası kararnamesi yayınlamıştı.Al Sani tarafından 29 Temmuz'da yayımlanan kararnamede, Şura Meclisi üyeliğine seçme seçilme hakkına sahip olunabilmesi için "asli uyruğun Katar olması" şartının yanı sıra "kişinin dedesinin Katarlı ve ülkede doğması kaydı" da getirilmişti.(AA)

Öne Çıkanlar