Katledilmek istenen Mizgin Can: Ölümle tehdit ediliyorum

Katledilmek istenen Mizgin Can: Ölümle tehdit ediliyorum
Ayrıldığı İsmail Üneşi ve ailesi tarafından saldırıya uğrayan Mizgin Can, faillerin dışarıda olmasına tepki göstererek, ‘Tek isteğim adaletin yerini bulması’ dedi.

Batman’da yaşayan Mizgin Can (30), ailesi ile birlikte 30 Nisan’da Diyarbakır Caddesi 4 Yol Kavşağı’nda ayrıldığı imam nikahlı İsmail Üneşi ile kardeşleri Maşallah ve İdris Üneşi’nin saldırısına uğradı. Saldırıda, Mizgin Can ve babası çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Can ve babası tedavilerinin arından taburcu oldu. Yaralanan Mizgin Can, çok sayıda cerrahi operasyon geçirmesine rağmen sol kolunu kullanamıyor.

 Saldırı sonrası gözaltına alınan Üneşi kardeşler, "Kasten yaralama" suçundan Batman 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan üç kardeşten Maşallah Üneşi tutuklanırken, İsmail Üneşi ve İdris Üneşi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Tutuklanan Maşallah Üneşi soruşturma aşaması tamamlanmadan 8 Temmuz’da görülen ara mahkemede tahliye edildi. 

‘PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDET GÖRÜYORUM’

 Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 4 yıl imam nikahlı evli kaldığı İsmail Üneşi’den ve ailesinden sistematik şiddet gördüğünü söyleyen Mizgin Can, "4 yıldır İsmail ve ailesinden psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum. ‘Seni öldürürüm’ diyerek beni ölümle tehdit ettiler. Bana ‘ben seni hizmetçi olarak aldım’ diyordu. Onlar için ben bir köleydim. 2 defa boşanma aşamasına geldik. Çocuğum için vazgeçmek zorunda kaldım. Beni intihara sürükledi. 2 gün yoğun bakımda kaldım. Hastaneden çıktığım gün ben ve aileme bıçaklı saldırı düzendiler" şeklinde konuştu.

 FAİLLER SERBEST

 Can, uğradığı saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Amaçları beni ve ailemi öldürmekti. Ben, annem, babam ve kuzenime saldırdılar. Günlerce yoğun bakımda kaldım ve sol kolum işlevsiz. Babam da benim gibi ağır yara aldı. Bize bunu yaşatanlardan 2 tanesi tutuklanmadı bile. Tutuklanan tek kişi de 2 ay 5 gün cezaevinde kaldı. Bayram arifesi serbest bırakıldı" dedi. 

‘BENİ ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORUM’

 İsmail Üneşi tarafından ölüm tehdidi aldığını söyleyen Can, "Beni ve ailemi öldürmek isteyen Üneşi ailesi, ellerini kollarını sallayarak dışarıda geziyor. Ben aldığım yaradan dolayı sürekli hastaneye gidip geliyorum. Bir gün karşıma çıkıp beni öldürmesinden korkuyorum. Bizim için tehlike devam ediyor. Bize her an bir şeyler yapabilirler. Benim evladım onların yanında. Çocuğumu istiyorum. Çocuğum onların yanında tehlikede" ifadelerini kullandı.

 Kadınlara seslenen Can, "Şiddet karşısında susmayın" çağrısında bulundu. Can, son olarak, "Yeter artık kadınların öldürüldüğü, tecavüze uğradığı yeter. Tek isteğim adaletin yerini bulması" diye ekledi. 

 AVUKAT: ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VAR

 Can’ın avukatı Mehmet Şah Oğurlu, failin öldürme amacıyla hareket ettiğin belirterek, olaya dair hala iddianame hazırlanmadığını kaydetti. Oğurlu, "Buna karşı itirazda bulunduk. İddianame halen hazırlanmış değil ama mahkeme ‘öldürmeye teşebbüs’ yerine ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklama istedi. Müşterek suç olarak bıçak darbeleri ile saldırı olmuştur. Biz ‘öldürmeye teşebbüsten’ yargılama talebinde bulunduk" diye kaydetti. Can ailesinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu dile getiren Oğurlu, "Koruma talebi için başvurumuzu yapacağız. Bu evlilikten 3 yaşında çocukları var. Resmi nikâhları yoktur.  Çocuğu almak için hukuki girişimlerde bulunacağız.  Bu yaşta olan bir çocuğun yeri annesinin yanıdır" ifadesinde bulundu.

Mahkemenin, saldırgan İsmail Üneşi’nin tutuklanma talebine "Ölçülülüğe uygun değil" diyerek reddettiğini belirten Oğurlu, "Mahkemenin bırakmış olmasına açıkçası şaşırdık. ‘Ölçülülük’ bıçak darbesi ile birini öldürmeye teşebbüs etmenin tutuklama olarak değil, adli kontrol olarak görülmüş. Burada olayı basite indirgeyip, serbest bırakmışlar. Ama bu kişiler o bıçaklar ile 4 kişiyi öldürmeye teşebbüs etti. Günlerce yoğun bakımda kaldılar. Müvekkilimin sol kolunu yüzde 90 kullanamıyor. Serbest bırakılma kararına ilişkin itirazda bulunduk. Henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

Öne Çıkanlar