'Kaybettiğiniz belediyelere göz dikmeyin, bir dahaki seçime hazırlanın'

'Kaybettiğiniz belediyelere göz dikmeyin, bir dahaki seçime hazırlanın'
HDP'nin YSK temsilcisi Tiryaki: Tatvan'da 14 belediye meclis üyesiyle çoğunluktaydık, ona da bir yol buldunuz. Savcılara soruşturma açtırdınız, şimdi de görevden uzaklaştırıyorsunuz.

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan HDP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP'nin 6 belediyesinin gasp edildiğini belirterek, "Yetmedi, Tatvan'da 14 belediye meclis üyesiyle çoğunluktaydık, sizin 11 belediye meclis üyeniz vardı. Ona da bir yol buldunuz, savcılara soruşturma açtırıp, görevden uzaklaştırdınız" dedi.

"Bakın Tatvan'da 9 belediye meclis üyemiz görevden uzaklaştırıldı. Neden, haklarında terör örgütü üyeliği nedeniyle soruşturma varmış" diyen Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti:

"6 belediyemizi gasp ettiniz. Edremit'i, Tuşba'yı, Çaldıran'ı, Dağpınar'ı, Bağlar'ı, Tekman'ı gasp ettiniz.  Yetmedi 57 tane meclis üyemizin meclis üyeliğini düşürdünüz. Yetmedi, mazbatalarını iptal ettirdiniz. Yetmedi, itirazlarımıza rağmen geçersiz oyları saydıramadığımız Tatvan'da 14 belediye meclis üyesiyle çoğunluktaydık, sizin 11 belediye meclis üyeniz vardı. Ona da bir yol buldunuz, savcılara soruşturma açtırdınız, şimdi de görevden uzaklaştırıyorsunuz. Bunun ismi hukuk değil, seçim sonuçlarına saygı duymak değil. Kaybettiğiniz belediyelere göz dikmeyin, bir dahaki seçimlere hazırlanın."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar